Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Arfy - помощник
Има ли някой представа, дали е възможно да се пробие бетона на пода в мазето по химически способ, без перфоратор, който вдига много шум и прави сравнително малка дупка. Имам в предвид мазе на жилищен блок, незнам колко е дебел бетона. Иска ми се да използвам кислол, който се надявам да размекне бетона и после просто да го изгреба. И така малко помалко да пробия дупка в него. Имам много време на разположение. Идеята ми е след време да използвам дупката за сонда за вода, която не е дълбоко, само няколко метра под бетона.
dobcho_vn - специалист
Значи искаш да ползваш някакъв водоизточник, ама ще ползваш химикали, че да стигнеш до него...
Нещо не ми се връзват нещата...
Според мен няма да стане, и по-добре по класическия метод...
Arfy - помощник
Май не обясних добре. Става дума само за бетона, водата е по-надълбоко. Кислола има киселинен характер и е на базата на солна киселина, а бетона има алкален характер. Двете вещества взаимно ще се неутрализират, поне на теория! Освен това нестава дума за големи количества, само колкото поеме бетона и после ще го изгреба с кашата която се надявам да се образува на мястото, а до водата все-пак ще има още 2-3 метра земна маса. Освен това тази вода едвали би я пил някой и без това знам че не е добра за пиене! Иска ми се да пробия дупка поне 15 см. в диаметър. После земята - по класическия начин разбира се!
Chefo77 - майстор
Ако успееш да го направиш, ще откриеш нова ера в ограбването на банки.
На кое точно очакваш да повлияе кислола? На цимента? На пясъка? На камъчетата? Евентуално на арматурата, но докато стигне до нея ... :)
Ползвай стандартните методи. Или Ц4 - поне шума ще е еднократен. :)
hidrazin - майстор
Не. И не разбирам защо пускаш две последователни теми за едно и също нещо?
:partyman:
miroton - майстор
Използваи каменояд,прилича малко на мишка ама яде камъни :lol:
Гледаи само да не уцелиш гомнянката

Не се притисняваи бетона е 5 см и е некачесвен-рони се в повечето блокове.
hidrazin - майстор
miroton написа:
Не се притисняваи бетона е 5 см и е некачесвен-рони се в повечето блокове.
В повечето - да. Ела обаче да пробиеш пода на моето мазе. Под него е противоатомното убежище - както му се полага със стоманени врати, вентилатори, филтри... :-D
ESPACE - майстор
Ако ще пробваш със солна киселина не си давай парите за кислол. Това по магазините в 95% от случаите е страшно разредено. Иди до магазин за химически реактиви и си купи техническа солна киселина. Дали ще стане, не знам ама ще ти трябва противогаз или сипваш и бягаш. Само да не си помислят комшиите че ползваш химически оръжия върху тях и да се обадят на Обама :-D
hidrazin - майстор
Не знам защо даваш такива съвети? За тия 5 сантиметра ще му е необходима някоя и друга пет литрова туба със солна. Само с поливане няма да стане. Ще трябва нещо което да я държи в очертанията на дупката.
Да си хваща къртача и това е.
fox_vt - майстор
Не се занимавай със солна киселина това ще отнеме изключително много време.А навярно не си използвал солна киселина досега-изпаренията и са толкова задушливи че даже на открито човек се задавя при леко вдишване,а в тая маза ако не пукнеш то всички мази ще станат неизползваеми за доста дълго време.Като искаш да е безшумно има едни ръчни дрелки слагаш една голямна бургия с видия и въртиш като затворник със доживотна и все някога ще стане.

Тема "Химическо пробиване на бетонна плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: