• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ferrari4456 - специалист
Седи въпроса по следния начин.Бих шута на стария телевизор срещу ваучер за отстъпка и взех нов samsung 32 инча и антена за 52лв от техномаркет.
Отивам монтирам пускам телевизора и почвам настройките и накрая търсене на цифрови канали и греда нито един канал.Взех го в София телевизора и антената и тук си хваща каналите, нося го там и няма никой.Вилата се намира в селата след Сливница.
Преди си имах хубав сигнал, не перфектен ,но хубав.Какво правя в следния случай? :?
sstefanov - майстор
антена за 52лв
Ти луд ли си? Да не е сателитна?
piron45 - майстор
Колега, провери дали изобщо има покритие с цифров сигнал в района.
ferrari4456 - специалист
sstefanov написа:
антена за 52лв
Ти луд ли си? Да не е сателитна?
Реших да взема хубава антена.Не ме е яд толкова за нея...
piron45 написа:
Колега, провери дали изобщо има покритие с цифров сигнал в района.
Как да го проверя?В интернет или на място?На място нищо не хваща, съседа го питах и той каза, че телевизия не гледа, защото нямал декодер и така, съседите от другата къща не ги видях.Възможно е да няма сигнал, въпреки че от едната страна е леко, като подножие на планина ,а от другата е поле.
ferrari4456 - специалист
Ами като се тръгне на картата леко нагоре и на запад от София са си белите точки, а къщата е там.Тоест един голям за мен :finga: .
И в случея какво правя, като нямам покритие?Троши си телевизора в главата или? :| :prayer:
jekasus - майстор
ferrari4456 написа:
или? :| :prayer:
Булсат, по тая причина не си троша, нито главата, нито телевизора, нито ми пука за цифровизация :-D
velas - специалист
Чакаш...да дофтасат цифричките и при тебе... :)
smlxl - специалист
Ти си един от 100,000-те хиляди които живеят в зони без покритие, поне така обясни един чичко по телевизията. Съобщи точно за такива разни гористи и погранични райони. Защо не потърсиш оферта за интернет и да си гледаш онлайн?
ferrari4456 - специалист
То интернета е на 5км там само 3G и мога да кажа, че не е лошо.
Ама да си вземеш телевизор и да гледаш после през интернет.Явно ще чакам, защото да отивам през събота и неделя там и да плащам булсатком ще ми излезне златно, особенно като зимата не ходя.
Мястото принципно не е гранично на 80км е границата, а е нещо като гористо.
Някой да знае някакви срокове до пускането на цифровата телевизия в тези райони?
  • 1
  • 2

Тема "Не хващам цифрова на вилата..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: