• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
reza4ka - специалист
Става дума за полиестерна смола. Трябва ми да е много гъста, като паста за зъби. Какво да сложа в нея за да се сгъсти?
EDI - майстор
Не я сгъстявай с пълнители, влошава се качеството после.Изчакай да започне да желира и товага използвай.Отвореното време трябва да ти стигне, макар да не е дълго.Каква използваш, трикомпонентна ли.В такъв случай сложи малко по-малко ускорител, да забавиш процеса на желиране.
reza4ka - специалист
Имам само смола и втвърдител,май е двукомпонентна.Преди да се съберат двете черупки трябва да се сложи смола по ръбчетата.Дължината на четирите ръба е около 2 м. и 30 см.,доста е,трябва пълнител.
EDI - майстор
Е, тогава надали е полиестерна.Истинската полестерната е от три компонента - смола, втвърдител и ускорител.От къде я взе, освен да не са ти дали ускорителя.За колко време втвърдява след разбъркване.
reza4ka - специалист
Полиестерна е,на кутията си пише.Втвърдява за минути,червена е и мирише ужасно :) Най-вероятно ускорителя се продава отделно.
EDI - майстор
Аха, значи пак някаква търговска модификация.Полиестерната смола, от която дено време се правеха влакната е трикомпонентна, два основни цвята изумруд и жълтеникава, ама здраве да е.И тази явно ще ти свърши работа.
perko - специалист
чувал съм, че слагат каменно брашно вътре. 5лв струва един чувал по складовете.
dobromir.marinov - специалист
За пълнител се използва талк. А относно третия компонент -ускорителя може да е добавн предварително в смолата.
nivanov - специалист
Edi, напоследък ги продават предварително ускорени :> Ускорителя си е миксиран в смолата, слагаш само втвърдител :>
EDI - майстор
Да, явно е така, за да спестят една опаковка сигурно.Аз преди си я вземах от химическия завод в Ямбол - ЯМБОЛЕН.Там правеха изкуствени влакна.Затова е червеникава сигурно, ускорителя имаше винен цвят.
  • 1
  • 2

Тема "Как се сгъстява смола?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: