Имам една врата от фазер, която ще се наложи да сменя пак с такава. Това което ме притеснява е че пантите навити в металната каса също са взели да се предават - увиснали са и не знам как да процедирам с тях. Предполагам че като е слагана е нарязана резба в самата каса, но ми се струва че пантите които видях в железарията са с прекалено едра стъпка и няма да има такъв метчик.
Друг вариант който мислех е да анкерирам пантата с химически анкер, не знам обаче доколко има бетон толкова близо до ръба на касата, а няма как да проверя без да скапам вратата. Евентуално тези втулки за тухли биха ли помогнали?
Гледах в мрежата нещо наречено панта за метална каса, изглежда така:

Няма описание и не схващам дали долният край се монтира за стената и въобще удачен вариант ли е?
Наясно съм, че цялата работа е немалко хамалогия за една доста грозна врата от фазер, но в момента няма как да махна металната каса, а с нея не виждам друг вариант. След като я наместя, смятам да я боядисам с прилична сатенена боя.
Благодаря предварително за съветите.
Друг вариант който мислех е да анкерирам пантата с химически анкер, не знам обаче доколко има бетон толкова близо до ръба на касата, а няма как да проверя без да скапам вратата. Евентуално тези втулки за тухли биха ли помогнали?
Гледах в мрежата нещо наречено панта за метална каса, изглежда така:

Няма описание и не схващам дали долният край се монтира за стената и въобще удачен вариант ли е?
Наясно съм, че цялата работа е немалко хамалогия за една доста грозна врата от фазер, но в момента няма как да махна металната каса, а с нея не виждам друг вариант. След като я наместя, смятам да я боядисам с прилична сатенена боя.
Благодаря предварително за съветите.