• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Stefan_62 - майстор
Здравейте майстори, някой строят, а други рушим :lol:. Казусът е следният преди 20г. сложих вана /от стъкловата/ в банята и така съм излял основите, че сега се чудя как да ги съборя. Трябва да изкъртя бетон /две стенички/ който е дебел м/у 10 и 20 см. и е много здрав /цимент и мозайка със сложена арматура/. Пробвах с длетата на перфоратора, но едвам го кърти, а за два-три дена трябва да го изчистя и времено да залепя някъкви плочки на пода /където е била ваната/ до пролета, когато ще е основният ремонт. Давайте идеи, как да го съборя това чудо :? творение на тогавашният ми акъл, че не е мислил, че един ден ще трябва да се събаря. Прилагам и няколко снимки:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем ще съм му много благодарен да сподели как се е справил. :drinkers:
velsi - Почетен майстор
То е ясно как. С по-голям къртач. Вземи под наем машина и си свърши работата лесно и бързо.
EDI - майстор
Големия чук, поне 5 кг, най-добре 10.Това го правих с едни опори на дена мивка.Изчезнаха за отрицателно време.
ZEDYCUS - майстор
Пробвай с хидравличен крик да отлепиш цялата вана от пода. Пробий големи отвори на нивото на крика и забий дебело фи за да подпреш крика. Гледам , че е стъпил на тухли, ако намериш промишлен крик(зъба му започва ниско долу, за повдигане на машини)разбий някоя тухла и повдигни от там. И след това с повече хора да я изнесеш. После с чука.
Имах подобен проблем миналата година, като правих банята на майка ми. Отлепих лятата мивка с хидравличен крик крокодил, иначе щях да разбия гипсовите стени, на които беше монтирана тя. :partyman:

След тези съвети по горе -мисля и съседите ще са по доволни от крика. :-D
Stefan_62 - майстор
Благодаря ви за бързите отговори. Версията с хидравличният крик отпада / просто нямя как да го поставя/,"EDI" пробвах с 10кг. чук, като предварително разпробих няколко дупки със свредлото, вярвай човече чука отскача бетона не помръдва :lol: от ударите имах чувството, че ше съборя блока /смятай за каква якост на бетона става въпрос/. Явно остава версията с по-як къртач и вече поръчах да ми донесат. Междо другото къртача който си заприходих от Лидл се справя доста добре, но е слабичък и повечето вдига пепеляк отколкото да кърти по-големи парчета бетон. Кърти, но по мъничко и като се замисля :? с него има да къртя поне 4-5 дена :lol: Благодаря ви още веднъж :drinkers:
Stefan_62 - майстор
Здравейте майстори, да ви питам пак. Трябва да закрия един канал в стената направен в плочките, където беше зацепена ваната /дълбочината е около 10мм/. Идеята ми е да поставя отгоре плочки нещо като "фриз", като единият начин е да ги лепя директно с лепило за плочки /като наслоя по-дебело количество лепило в/у плочката което да запълни и канала/, а другата ми идея е да подмажа първо канала с лепило и след като изсъхне да налепя отгоре плочките с монтажно лепило. Какво ще кажете, кой вариянт е по-добър, а и ако имате други идей ще съм ви благодарен. Всичко това както писах по-горе ще е временен вариянт до големият ремонт догодина.
п.п. А дали ще стане да залепя хоризонтални летвички /майки/ в/у старите плочки с гипс.
Последна промяна от Stefan_62 на пет ное 29, 2013 9:44 am, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Първо канала го запечатай да не просмукват миризми.
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
Първо канала го запечатай да не просмукват миризми.
Добре, но после става ли с монтажно лепило да ги лепя. Забравих да пусна снимката :lol: :
Изображение
VLADO66 - майстор
А-а-а,ти за такъв канал говориш,ама аз не чета 10мм.Заравни го с циментово лепило и след това тънкослойно залепи плочките.За монтаж можеш да ползваш полиуретанов уплътнител или FT 101 .Закрепяш си един мастар отдолу и си ги редиш.
  • 1
  • 2

Тема "Премахване на стара вана в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: