Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kandidat_maistor - напреднал
Имам една врата от фазер, която ще се наложи да сменя пак с такава. Това което ме притеснява е че пантите навити в металната каса също са взели да се предават - увиснали са и не знам как да процедирам с тях. Предполагам че като е слагана е нарязана резба в самата каса, но ми се струва че пантите които видях в железарията са с прекалено едра стъпка и няма да има такъв метчик.
Друг вариант който мислех е да анкерирам пантата с химически анкер, не знам обаче доколко има бетон толкова близо до ръба на касата, а няма как да проверя без да скапам вратата. Евентуално тези втулки за тухли биха ли помогнали?
Гледах в мрежата нещо наречено панта за метална каса, изглежда така:
Изображение
Няма описание и не схващам дали долният край се монтира за стената и въобще удачен вариант ли е?
Наясно съм, че цялата работа е немалко хамалогия за една доста грозна врата от фазер, но в момента няма как да махна металната каса, а с нея не виждам друг вариант. След като я наместя, смятам да я боядисам с прилична сатенена боя.
Благодаря предварително за съветите.
PCL82 - майстор
Сигурно пантите, които си показал или други подобни ще решат проблема, аз не съм работил с такива, а само съм виждал подобни на врата. Разпробити са отвори и пантата е стегната с шестогранни болтове.

Класическите врати по панелките са със заварени панти. Т.е. като купуваш фазерната врата с обикновени панти режеш резбата и заваряваш. Касата е от тънка ламарина-1-1,5мм и може да се пробие при по силен ток.
kandidat_maistor - напреднал
Да, електрожена определено ще закрепи всичко, но за него ще трябва да викам човек. Гледам че майсторите едно време са ги завили, но ако трябва ще отида и на варианта с електрожена. Ако все пак като сваля старите панти и резбата на касата все още се държи, дали би било удачно да навия новите на място с някакво лепило за резби от типа на Loctite Threadlocker, или с някакво двукомпонентно лепило? Разбира се варианта с електрожен остава, просто ми се иска ако е възможно да мина без него.

Тема "Панти в метална каса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: