Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,

В апартамента, в който живея сега има врата от алуминиева дограма, която не може да се затвори, не знам точно къде е проблема.
Прикачвам снимки. Може ли до посъветвате от къде мога да получа помощ. Намирам се в София, Дианабад.

Не знам кой е правил дограмата и няма как да разбера в момента.

На прикачената снимка се вижда как е вратата при "затворено" състояние, по-добре от така не може да е. Мисля че не се засичат правилно елементите в средата на рамките.

Повече снимки в архива.

Прикачен файл

vrata.zip
(803.39 KиБ) Свален 129 пъти

Прикачен файл

002.jpg
002.jpg (58.93 KиБ) Видяна 2477 пъти
velsi - Почетен майстор
Вратата е увиснала и затова не се затваря. Може да пробваш да я повдигнеш малко като навиеш винта на долната панта (снимка 10) и също на горната панта трябва да има винт (снимка 11) горе на късата страна на крилото, навий малко и него. Ако това не помогне - сваляне на стъклопакета и заклинване наново (ако изобщо е клинено при монтажа).
Пробвах, не стана, просто разминаването е много голямо и с такива малки промени няма да стане, или..?

Прикачвам още две снимки, някой да знае в Дианабад или Студентски град дограмаджии?
velsi написа:
Вратата е увиснала и затова не се затваря. Може да пробваш да я повдигнеш малко като навиеш винта на долната панта (снимка 10) и също на горната панта трябва да има винт (снимка 11) горе на късата страна на крилото, навий малко и него. Ако това не помогне - сваляне на стъклопакета и заклинване наново (ако изобщо е клинено при монтажа).

Прикачен файл

013.jpg
013.jpg (56.53 KиБ) Видяна 2455 пъти

Прикачен файл

012.jpg
012.jpg (53.5 KиБ) Видяна 2455 пъти
stiv1961 - майстор
Дай една снимка фронтално/ доколкото виждам са две врати/. Да не би пантите да са изтървали и цялата врата да е пропаднала надолу :?
Да, две врати са и мисля, че лявата не е сложена добре. Държи се на три панти като на снимка 11.
stiv1961 написа:
Дай една снимка фронтално/ доколкото виждам са две врати/. Да не би пантите да са изтървали и цялата врата да е пропаднала надолу :?

Прикачен файл

014.jpg
stiv1961 - майстор
Разхлаби винтовете оградени в червено
Прикачен файл:
010.jpg
После навий винта ограден в синьо почти докрай.
След това раазхлаби винтовете на пантата от сн.11 и повдигни долната част на пантата до нужната височина.
Прикачен файл:
011.jpg
Дано съм обяснил свястно :?
stiv1961 написа:
Разхлаби винтовете оградени в червено
После навий винта ограден в синьо почти докрай.
След това раазхлаби винтовете на пантата от сн.11 и повдигни долната част на пантата до нужната височина.
Дано съм обяснил свястно :?
Ти супер обясни, но не може въобще да се повдигне долната част на пантата (нали говорим за пантата която държи горната част на вратата?), алуминиевата уплътнителна пластина опира плътно в горната част на рамката.
tarlyo - специалист
Провисване от близо сантиметър не може да се обере само с настройки от пантите. Предполагам, долната панта е прехлъзнала в крилото, заедно с елемента за реглаж. Драсни с един молив върху касата по линията на крилото, когато е затворено. Трябва да застъпва 6мм. Ако може снимка на долната панта в отворено положение, като тази на Стив.
Стив е ползвал моя снимка.

Прикачвам друга снимка. Като хвана вратата в отворено положение и я натисна към рамката тая панта долу се притиска забележимо по плътно към рамката и към държача на пантата и тоя процеп, който се вижда става по-малък и напълно хоризонтален.

p.s.
Към другата тераса има същата двойна врата, горната част на вратата се застъпва с рамката не повече от 3 мм. Може би като цяло изпълнението на вратите не е добро и едната си е била от самото начало така.
tarlyo написа:
Провисване от близо сантиметър не може да се обере само с настройки от пантите. Предполагам, долната панта е прехлъзнала в крилото, заедно с елемента за реглаж. Драсни с един молив върху касата по линията на крилото, когато е затворено. Трябва да застъпва 6мм. Ако може снимка на долната панта в отворено положение, като тази на Стив.

Прикачен файл

procep.jpg
procep.jpg (18.47 KиБ) Видяна 2369 пъти
tarlyo - специалист
Двуплоскостното отваряне работило ли е някога? Откопчава ли се горния край на крилото самичък?
Фугата м/у двете крила в горната част също е малка, трябва да е 5-6мм. Отгоре на ножицата има шестограм за настройка.

Тема "Врата алуминиева дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: