Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bager - специалист
Е, нямам чак толкова голяма трапезария, но пък заради идеята си струват някои компромиси :) .
Така или иначе не може да се играе сериозен билярд на нея защото полето е твърде малко, но за забавление и губене на време при налично такова е екстра.
Купих една "средностатистическа" трапезна маса(с външно поставени крака) и една четири футова билярдна масичка. Трапезарията ми е малка(3 на 3 метра) и размерите на масите бяха съобразени с това.
Последва преправяне на трапезната маса(намаляване вътрешните ѝ размери до външните размери на билярдната маса), така че да влезнат една в друга.
Това е по-лесната част. По-трудно беше да измисля как да отварям плота.
Не исках плота да се сваля, а да се отваря. Доста по-практично и ефектно е :) .
Най-лесно се оказа разделянето му на две надлъжни части и отварянето им на 270 градуса. Тук проблемът с който се сблъсках беше, че не можах да намеря подходящи за целта панти. Подобни панти има из Щатите, но тук такива не намерих.
Затова отварянето става с две панти - една на 180 и една на 90 градуса, свързани с летва(част от плота, останал ми след изрязването) . Решението се оказа работещо и вече три месеца ѝ се радвам.
Със сигурност повече бира се е изпило на нея, отколкото игри са се изиграли. Маса така или иначе там щеше да има, а така има и "бонус" към нея. :)

Някой би могъл доста по-добре да я направи, а и с други размери, но важна е идеята и затова я показвам. Признавам си че я направих, защото никъде не намерих да се продава такава, а отдавна искам подобна.
И така...
Прикачен файл:
Copy of IMG_20140126_141049.jpg
Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна от bager на ср юни 04, 2014 3:22 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Браво, много ми хареса и идеята ти и изпълнението :supz: .Да си я ползваш с кеф в почивно време. :partyman:
dadko - майстор
Ехаа :-) :megaeek: Супер е станало. Поздравления.
Ще споделиш ли откъде купи билярдната маса и горе- долу за колко?
fox_vt - майстор
Ехеее :shock: то е перфектно бе :prayer:
bager - специалист
Благодаря за мненията :) .
Относно намирането на такава масичка - има общо взето три варианта:
1. Поръчваш си нова от някой сайт. (тука може да прозвучи като антиреклама, но ще го кажа защото е самата истина) Поръчах от "My mall" защото бяха на добра цена и след един месец и половина лъжи по телефона, ми казаха че не могат да ми докарат масата. А през цялото това време ме лъжат най-нагло, че всичко е ок и масата пътува! За мен този сайт не съществува вече. За доста от познатите ми - също! Такова некоректно отношение не бях срещал, но нейсе!
2. Търсиш си такава маса втора употреба. Аз така и направих - след чакането на новата обещана, но така и не дошла маса, потърсих по познатите ни сайтове за вещи втора ръка. И..намерих, е не веднага, но хората са казали - "Който търси - намира"!(тук вече и късмет си трябва :)) Беше на приемлива за мен цена и я взех.
3. Сам си я правиш. Не е невъзможно, но си е занимавка и определено си трябват машини и условия за това.

Общо взето, скептицизма на жена ми и някои познати, невярващи в изпълнението на идеята, ми подействаха доста стимулиращо :) . С помощта на един приятел, който работи в едно цехче(та му ползвахме машинките) масата е факт, а невярващите вече вярват. :) Важното е да е весело...:)
Chefo77 - майстор
Еее, БРАВО! Супер е станало!

Тема "Билярд в трапезарията :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: