Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Chefo77 - майстор
Привет!
Питанката ми е свързана с такава кафемашина. От известно време не прави хубаво кафе. Искам да я поправя и да я продам (защото вече си имаме автомат), но не мога да разбера нещо покрай ръкохватката. Не мога да я разглобя напълно, а при частично разглобяване отнякъде изпаднаха 2 гайчици 3 мм. Нямам абсолютно никаква идея откъде могат да бъдат ... Случайно някой да има схема на ръкохватка на такава машина.
Иначе след интервенцията и отстраняване на тракащите елементи в ръкохватката (двете гайки бяха във винтовата връзка за повдигане на мрежичката за кафе), кафето вече е достатъчно силно, макар и без голям каймак, не тече свободно, а спира щом изключа помпата - има полза. Явно тези гайчици са пречели за пълното повдигане и уплътняване, но откъде са ... това ме дразни сега :)
Благодаря на включилите се предварително!
velsi - Почетен майстор
Някои машини имат клапан в ръкохватката. Виж твоята дали е такава. Няма начин да не може да се разглоби! :?
Chefo77 - майстор
velsi написа:
Някои машини имат клапан в ръкохватката. Виж твоята дали е такава. Няма начин да не може да се разглоби! :?
Да, вероятно има някакъв клапан. За самата ръкохватка пише, че е капсулована, каквото и да имат предвид. Махнах дръжката, махнах предпазните пластмаси, махнах лостчето, което движи мрежичката нагоре-надолу по пластмасовия винт ... металната част обаче не мога да я махна и не мога да оголя винтовата система. Но отвътре изпаднаха тези гайчици. Егати капсулата, дето падат части от нея :) :)
Chefo77 - майстор
Седя си и си мисля ... месец преди да изтече гаранцията, вкарах машината в сервиза, за да сменят уплътнения (течеше отстрани) и да сменят 2 лампички. И тъй като ръкохватката е капсулована донякъде и при разглобяването след като стигнах до това донякъде (оттам нататък не мога, защото някаква пружина натяга зверски), си викам, дали не може в сервиза умишлено да са ги сложили вътре тези ми ти гайчици точно с цел да не може да стига клапана догоре и машината да не прави хубаво кафе, аз да я занеса пак след гаранцията и да "констатират", че е заминала помпата и ...
velsi - Почетен майстор
Що да не може?! В България може всичко! Щом сега работи добре, наблюдавай какво се случва. Ако стане пак зле ще го мислим тогава.
Chefo77 - майстор
velsi написа:
Що да не може?! В България може всичко! Щом сега работи добре, наблюдавай какво се случва. Ако стане пак зле ще го мислим тогава.
Аа, аз ще я пусна няколко пъти и ще я пусна в продавалника ... просто исках ако някой има схема на ръкохватката (сервизен техник или нещо подобно), да видя дали тези гайчици наистина не са били някъде вътре ... макар че не намирам никаква логика нещо капсуловано да се саморазпада, а там докъдето разглобих ... даже оста, на която е закачена пружината (която не ми позволява да разглобя повече) лагерува в пластмасите и няма място за гайки ...

Тема "Еспресо кафемашина Solac 4550" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: