• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
rosenred - специалист
От 3 години една стъклена врата на магазин ми създава постоянни проблеми.
Виках уж разни спецове по дограми ,фасади и каво ли не, но до сега не се намери окончателно решение.
Ето хронологията:Бях поръчал стъклена витрина от "Клер-Д".Избора на фирма се осъществи въз основа на офертите които ми направиха те и "Кристиян-Нейко"като последните ми направиха оферта с цели 2 бона повече.Офертата на "клер"включваше китайски обков на"DMD",който в последствие се оказа невероятен болук.......Както и да е ,за тези години какво ли не се случваше-счупи се веднъж паразитното стъкло,самата врата,пантите на вратата всяка седмица ги регулирах,защото силикончетата бяха зле,самите болтчета и панти бяха от някаква много мека сплав и се покривиха.Когато положението стана вече нетърпимо през април 2009г. се принудих и изхвърлих подовия автомат и пантите на дмд и купих панти и подов автомата на "симе"(само автомата на "симе"може да се побере в подовата кутия на "дмд",всички други са по големи и не стават.да не говориме за"дорма"чиято система като цяло е различна) .Принудих се и ограничих хода на вратата на вътре с стопер защото нивото на гранитогреса е по високо и А поддадоха силикончетата А веднага задра вратата и се счупи.А в магазина влизат много хора повечето адски невнимателни.
Със смяната на обкова и автомата проблемите изчезнаха за цели 8 месеца.Почти забравих за главоболията.....до вчера когато видях ,че вратата не се затваря плътно а седи отворена към 20-30мм.Като се отвори на 90 градуса се чува силно изщракване но не защото опира някъде.Отварянето и затварянето не се регулира изобщо от винтчетата за регулация на автомата.Моля някой ако може да помогне да се реши този проблем да пише.Може ли проблема да се е явил заради това че се отваря само на една страна ,или просто студеното време си казва думата.
Благодаря.
stiv1961 - майстор
Здравей.От 95 до 2003 г.работихме с врати и обков на ,,Гюлсан"-Турция.От 2003 работим с ,,DMD" и до сега сме имали 2-3 рекламации.Много е важен самия монтаж на вратата-трябва да има абсолютно съосие между долната и горната панта.Ако няма започва скърцане,пукане и в крайна сметка си отива или автомата или долната панта/в по-редки случаи-горната/В твоя случай провери дали не е пукнат квадратния отвор на долната панта,където влиза в автомата.Дано съм бил полезен.
MASTER - специалист
За обкова за стъклени врати важи с пълна сила правилото :

"Не съм толкова богат за да купувам евтини неща"

Ти сам си натресъл проблемите на главата в момента в който си избирал оферта. Никой не ти е виновен, и никой не може да ти помогне.

И не е виновен монтажа, както се опитват да ти обяснят някои тук, защото ако не са една под друга пантите, просто вратата няма как да застане в равнината на стъклата от витрината.

Единственото евтино, и страхотно качествено решение за стъклени врати което съм виждал е на индийската марка Ozone.

Класиките са Dorma и Geze, които може да намерте и не толкова скъпо, колкото се опитват някои да ви ги продадат.

Има и някои не лоши компромиси като MAB и Speed

Всички останали марки на пазара у нас може с чиста съвест да ги оставите на продавачите да си ги продават. Те и за това са направени - да се продават, а не да се използват.
Никой не може да забрани да се внасят боклучави продукти, но и никой не е длъжен да ги купува.
Просто кийто плаща за кофти евтини продукти после плаща още поне веднъж и половина.
stiv1961 - майстор
И не е виновен монтажа, както се опитват да ти обяснят някои тук, защото ако не са една под друга пантите, просто вратата няма как да застане в равнината на стъклата от витрината.
А ти чувал ли си за отвесиране на витрината.Само 2 градуса да е мръднала спрямо равнината и всичко отива по дяволите.
Johny - майстор
Да питам и аз по темата: Автомата е МАВ и изкара повече от 10 години без проблеми. От 1г. при затваряне вратата остава открехната на 2-3 см. и сега на студа "духа". С регулировъчните болтове го завъртях малко и фугата изчезна, но сега отново се появи и повече няма място за регулировка. Дайте идея как да реша проблема, различна от 170лв. за нов автомат.
stiv1961 - майстор
Най вероятно да е сдал багажа щом повече не можеш да го регулираш от винтовете. На такава повреда и казват,, изтървало масло в хидравликата" на автомата. Има и друго- когато е много студено маслото е гъсто и не изпълнява нормалната си функция. Сигурен съм, че напролет като се постопли механизмът ще работи пак нормално. Това от мен :partyman:
caribi - специалист
Тези врати са само за вътрешно приложение. Не стават за външно ,при нашите географски ширини :x . Убедих се лично от един месец, да не говорим че ключалката е на майната си :evil: , уплътненията не уплътняват -духа от там, студено , навява сняг под вратата вътре в помещението... Колко майни изпратих на проектанта и инвеститора, по една да получат пак добре!!! .Мине ли зимата , махам я, и слагам алуминиева със стъклопакет.
Johny - майстор
И двамата сте прави. Много е прашно, но наистина май е изтървал маслото. Това каза и един ключар дето продават такива автомати. Болката е от 1година и лятото не се оправи, само че тогава беше топло.....
Вече си поръчах нов автомат. Новият ако и той изкара 10 години, след това ще го мисля.

И духа и навява, ама пуста мода навремето.... Пък и летящата врата е по удобна за магазин.
stiv1961 - майстор
Продават се такива уплътнения за стъклена врата, донякъде спират студа. Единия вид са ,,перо", но тогава вратата ще се отваря еднопосочно. Те обаче уплътняват добре фугата. Другия вид са ,,балон". При тях трябва да имаш еднаква фуга навсякъде, иначе се губи смисъла от него.
Прикачен файл:
p_898852.jpg
p_898852.jpg (8.98 KиБ) Видяна 7079 пъти
Прикачен файл:
images (1).jpg
images (1).jpg (2.79 KиБ) Видяна 7079 пъти
caribi - специалист
Ако сложа уплътнения тип перо, как мога да огранича вратата да се отваря в една посока? То ясно ,че като сложа перото ,то самото няма да позволява вратата да се отваря в едната посока. НО има здрави лелки и чичковци , напъват яко точно в посоката в която не трябва да се отваря и може или вратата да се счупи, или витрината.
  • 1
  • 2

Тема "Проблемен подов автомат за стъклена врата-"sime"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: