• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Дано не се изложа много с този въпрос, но масовите модели позволяват ли да се намалява налягането. Гледам в мрежата дават налягания около 100-110bar. Ако това е максималното, може ли да дава струя и с по-ниско налягане? мисля да си купя, но преди да тръгна по магазините да имам някаква яснота.
stiv1961 - майстор
Моята( прост Бъджет) няма настройка на налягане, настройвам като отдалечавам и приближавам струята към обекта :)
fox_vt - майстор
Профи моделите от рода на карчер имат регулатор на дръжката на пистолета,като тоя регулатор просто намалява сечението на тръбата.Или с други думи налягането си е същото което идва от водоструйката но е намалено на изхода на струйника.Дано си ме разбрал.
miroton - майстор
Тия 110бар са слаби така че нети трябва никъкъв регулатор.
Имам макита,при пране на килимите ми поряза пръста на крака с водната струя и старите килими ги разкъсва.Само от това трябва да се пазиш.
Svetoslavoff1 - майстор
Ами в каталога на Практикер гледам една Kaercher k2 basic за 100пари, колко е профи...
miroton, нещо не те разбрах, хем 110bar са слаби, хем струята те поряза...
stiv1961 - майстор
Иска да каже, че Макитата му е към 150 бара, което хич не е малко :)
fox_vt - майстор
Абе с тънкия накрайник и 110 бара си боли поне мене де за вас нз :lol:
Svetoslavoff1 - майстор
От постовете Ви разбирам, че имате опит с тази техника. Едно от многото приложения при мен ще е да почиствам от разни налепи, плесени пластмасови бидони по 1м3 - всички сте ги виждали - с почти кубична форма и в метална кошница. Използвам ги да пречупвам преди поливане водата от кладенеца и преди поливния сезон си имат нужда от почистване. Според Вас има ли опасност от повреда от силната струя?
stiv1961 - майстор
Не, и аз чистя бидоните за вино и зелева чорба( и не само), те даже са по- тънки мисля. Нищо им няма, купувай :)
miroton - майстор
Svetoslavoff1 написа:
Ами в каталога на Практикер гледам една Kaercher k2 basic за 100пари, колко е профи...
miroton, нещо не те разбрах, хем 110bar са слаби, хем струята те поряза...
Като си я купиш пробваи на крака от 4см разтояние ще видиш
  • 1
  • 2

Тема "Водоструйка - налягане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: