Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
etconev - специалист
Здравейте, чудя се дали ако към строително лепило теракол или друго подобно добавя цимент на вкус :?: и водно стъкло ще има някакъв ефект. Търся по голяма здравина е лепливост.
Чаро - Акълия
Работил ли си с висок клас лепило?
Не къде повече здравина и лепливост?! :?
etconev - специалист
не съм, въпросът ми е просто информативен, имам да правя една замазка, но понеже не мога да работя добре с замазка цимент и пясък, искам да постигна нещо подобно като здравина.
gechev - специалист
Висока марка цимент и кварцов пясък 1 към 2. Имаш здравина. Малко С 200 в направната вода за "лепливост".Сега ако кажеш и върху какво ще лепиш.
etconev - специалист
върху бетон. има един панел, където на места са са показали арматурите, смятам да ги мацна с ръждопреубразовател и да ги замажа след това. затова търся здравина на замазката.
EDI - майстор
За тая работа има специални смеси, ама сигурно няма да ти хареса цената.Виж продуктите на ВАНДЕКС.
VLADO66 - майстор
Чудя се за целта на упражнението-защо водно стъкло?Панела хоризонтален ли е/демек плоча/ или вертикален?Водното стъкло ускорява хидратацията на цимента-намалява отвореното време.
etconev - специалист
хоризонтален е, измазването ще е от вътрешната страна, т.е. тавана, а не от горе, което ми е трудната част
Последна промяна от etconev на ср авг 06, 2014 7:45 pm, променено общо 1 път.
etconev - специалист
EDI написа:
За тая работа има специални смеси, ама сигурно няма да ти хареса цената.Виж продуктите на ВАНДЕКС.
Видях ги тези продукти, наистина са интересни, но не намерих къде ги продават и съотвметно цените им.
VLADO66 - майстор
Водното стъкло няма място в сместа.В зависимост от равнинността на плочата се използва или шпакловка с нанесен под нея контактен грунд или /ако трябва по-дебело нанасяне/ мазилка-ВЦ или гипсова.Щом това не ти е работа си извикай майстор.Таваните са най-трудни в професията :)

Тема "Лепило теракол или подобно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: