Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
maxaffey - напреднал
Здравейте,

имам следния въпрос за смолите. Трябва ми смола, която след добавяне на втвърдител да остане в леко еластично състояние, т.е. да не става на камък. Това от количеството втвърдител ли зависи?

Трябва ми за следното: понеже имам трактори и работят в много тежки условия пукам по 2,3 гуми на ден и ми спира работата и само разправии и търся начин да не се пукат. Из интернет намирам за някакви гелове, но те са за безкамерни гуми и не стават в моя случай. И така мисля да нанеса на външната гума от вътрешната страна един слой от около сантиметър смола, която да не позволява на тръните и другите бодли да попаднат през нея и да ми пукат вътрешната гума. Но ако се втвърди като камък смолата ще се начупи и затова търся начин да остане еластична.

мерси предварително
inspo - майстор
Не знам въобще дали е правилно да се слагат такива подложки, но мисля, че подобен ефект може да се постигне по лесно с гума.
http://www.hortechltd.com/cgi-bin/index ... ategory=72
ArturDent - Почти Безобиден
Ами правилно - ако е "еластична" смолата, ще е и мека, няма как да не се пробие.
Няма ли да ти е по-лесно да залепиш от вътрешната страна някоя бракувана вътрешна гума.
maxaffey - напреднал
Целта е не да спре бодила а да ако е примерно 2,3 см. дебела да не позволи на бодила да стигне и пукне вътрешната гума.

За гумата и аз съм мислил и точно от този сайт да взема гума с дебелина 2,3 см и да я сложа между двете гуми и да се получи същия ефект.

Става със смола защото има такива правени и то в БГ ама този чиито са ги е правил във варна преди 3,4 години и неможе да намери координати на фирмата:

Прикачен файл

17102009(001) [Desktop Resolution].jpg

Прикачен файл

17102009 [Desktop Resolution].jpg
maxaffey написа:
Но ако се втвърди като камък смолата ще се начупи и затова търся начин да остане еластична.
От опит мога да гарантирам специално за епоксидната смола, че с по-малко добавен втвърдител остава мека, правил съм такива отливки.
За съжаление не могат да се дадат универсални точни съотношения смола:втвърдител за получаване на точно определени твърдости.
Това трябва ти сам опитно да установиш с няколко проби и с конкретните смола+втвърдител, които смяташ да използваш, за да постигнеш желаната твърдост. Няма гаранции, че съотношението смола:втвърдител от един производител/партида ще е валидно за продуктите на друг производител.
Но например ако предписаното съотношение смола:втвърдител=2:1 , ти първо пробвай ориентировъчно с 1:1, като за да не получаваш подвеждащи резултати при експериментите с малките дози и различните съотношения, се постарай при бъркането да получиш абсолютно хомогенна смес!
На мен ми се струва, че за конкретното приложение няколко слоя стъкломат не биха били излишни, като накрая, след като стегне слоят смола + стъкломат ще е добре да нанесеш слой само смола за постигане на по- добра гладкост на повърхностния слой.
Успех! :)

Тема "въпрос за смола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: