Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
NeLyTka - напреднал
Здравейте,

имам едно въпросче, като жена, която си “нямаше работа” реших да преобразявам една секция в нещо като барплот със шкафове отдолу. До тук добре, ама за гърба, (който е шперплат), защото ще е до стена купих това: http://www.e-domko.bg/products/595-3d-s ... aneli.html

Е, да ама тия в Домко не знаят с какво да го намажа отгоре – едни казват първо грунт, други без грунт. Някакви като хартиени са –от тръстика ли, от бамбук ли не знам, но са като пресован картон ;)
Та сега от Домко - не знаят. От друга фирма, която ги продават казват: акрилна боя с грунт, от 3 Фирма: без грунта и с всякакъв латекс на водна основа ... и можело само със някакъв силикон за лепене, които “не знам къде го има, само ние го продаваме” , а тези ние са в Стара Загора, аз в София :)) Следите ли ми мисълта? Аз смятам да го залепя с Ц200 – такова имам!

Та въпроса ми е – какво да го правя? С грунт ли – ако да какъв? После каква боя?
А лепилото ? С Ц 200 какъв ще е проблема?

Благодаря предварително за помощта :)
NeLyTka - напреднал
stiv1961 написа:
rockwall е човека :)
За съжаление, нямам достъп до съобщенията, тъй като съм наскоро регистрирана, а не си помня старата регистрация. Дали може да му пуснете един линк към темата на лс. Много ще съм Ви благодарна !
stiv1961 - майстор
Вашата молба е заповед за мен :) , пуснах му стреличка, но с уговорката, че стреличката е твоя :lol:
$64EN - специалист
За 40лв./м² има доста по-хубави декорации от показаните (поне според мен).

В тази тема http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 16#p519116, може да видите последното мнение, което е на rockwall.
Ето и подписът му:
http://www.sitekreator.com/rockwall
или за по-лесно http://www.izkustvenkamak.com
Изкуствен камък - декоративни стенни облицовки
NeLyTka - напреднал
Ще го лепя върху стар шперплат, който е 80/60. Кой ще тръгне да се занимава с мен, още повече, че си купих 1 парче от тоя картон, точно с тези размери, които ми трябват :)) и съвпада 1 към 1 с шкафа, само лепя и ... готово! Въпроса е с какво да кляпам отгоре :) Аз се чух с Рокуол и накрая стигна до извода, че е най-добре със спрей за коли ;)
rockwall - майстор
Говорихме само за повърхностното оцветяване и придаване на някаква защита, а не за лепене с C200.
Не съм сигурен дали С200 ще свърши работа за лепене към повърхността отзад, докато не я видя.

Колкото до спрея или алкидната/акрилната боя

За 1 панел спреят ми се струва най-лесния и евтин вариант, който няма да превърне паното в мокра мукава и ще спести купуване на цяла кутия "блажна" боя, разредител, четки и т.н. едно голямо клепане с неизвестен резултат.

Дори безцветен лак за дърво с разредител би променил цвета, а вие искате снежно бял, така че пробвайте така и успех.
Лак на водна основа не бих ползвал точно за тези пана - не знам какви са грундовете, които предлагат фирмите-дистрибутори.

А щом вносителите и дилърите на тези продукти не могат да ви дадат нужната информация, въпреки че сте купили техни продукти и се налагат консултации по форуми и разговори с BG производители, дано следващият път, когато решите да търсите 3D релефни стенни пана, се сетите към кого да се обърнете :rock:

Изображение
NeLyTka - напреднал
Здравейте,

много Ви благодаря за отговора, отново много изчерпателен ! :) Да, за Ц200 не сме говорили. Ще лепя върху шперплат, мазен :) В смисъл ... задна част на шкаф, много тънък. Ами, да , за съжаление съм потресена от обслужването и в Домко, и в Практикер. Снощи в Практикер ме подлудиха. Стоях 1 час за работа, която може да се свърши за не повече от 20 минути. Никакво консултиране, нищо. “Продавач-консултантите” им са най-обикновени магазинери – криви, неучтиви и неотзивчиви, но това е друга тема!

Много благодаря за професионалното, компетентното и приятно отношение, въпреки че не съм ваш клиент. Идеята е, че на мен ми трябваше само 1 единствен панел, за това не прибегнах до по-подробно проучване и не стигнах до вас.
Реша ли обаче да купувам отново – вече имам координатитИ :)

Тема "Въпрос за 3 Д Панели ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: