Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Не знам кво заглавие по-смислено да сложа.
Вкарах си буса в двора та да не седи по пътищата.И сега не моо го изкарам. :)
Абе изкарвам го ама с триста опита.Проблема е че двора си е на пръст и в началото има върла денивилация.Тревата я махнах поне тя да не лъзга ама пръстта си пречи пак.Трябва ми някакво решение за постоянно и да е евтино като разходи.Щото то и с това дъждовно лято тревата след 2седмици пак ще е избила мощно.
Първите 4метра участък като слизаш има денивилация от близо метър и половина-два метра. :) После надолу вече е равно.Кат тръгне да излиза почва едно върло боксуване и тръгва да върти гъзът и дотам.Задно предаване догоеа,ако беше 4x4 друго щеше да е...Лошото е че и надолу там дето е равно вече мястото пък е късо-иначе щеше да е лесно и щях да го изкарвам със засилка...
Мислех че ще стане лесно като наредя две редици тротоарни плочки,там където стъпват гумите.Да ама не-хвърля ги наляво надясно и пак боксува.
Единственото което ми иде на акъла е някакви бетонови блокчета или бордюри да вкопая в земята.Ама продават ли се такива неща,кое е най-евтино като вариант?
Другото е да направя два коловоза по 50санта широки и там да наливам бетон-ама колко дебело да го направя че да не се напуква,камъни да слагам ли отдолу едри,да не слагам ли?
Пак казвам-решението трябва да е максимално евтино и да е за постоянно.
Иначе за временно аз и сега си излизам с триста зора...
shotik - майстор
Вземи си бетонни паркинг елементи и ги нареди ,не взимай пластмасови,защото няма да ти издържат буса. :https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D ... 66&bih=609

Разчистваш мястото,малко баластра,трошен камък ,филц за основа,редиш ги и засипваш с пръст отворите и около тях,ръсваш семена трева и си готов.

Аз така съм го направил и дори не съм слагал нищо за основа ,но колата ми е до 1 тон и елементите издържат,а като са обрасли с трева,въобще не мърдат
Прикачен файл:
CIMG1097.JPG
zmiori - специалист
Ако ти паднат бетонни колчета от стари ТеКеЗеСянски лозя купуваш колкото ти трябва и ги редиш напреки на движението.
Предварително подравняваш терена, малко каменно брашно за по-добро подравняване и редиш плътно колчетата след това разхвърляш отгоре още брашно и с метлата или твърда четка го набутваш във фугите.
Преди време по нашия край продаваха по левче бройката в добро състояние и по 0.50лв. пукнати или леко изронени.
А един вино производител плащаше на ден по 15 лева и колкото колчета си извадиш са за теб.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
:-) Тъкмо и аз да пиша за бетонните колове :-) В продавалник наскоро мернах приятна обява.

Тема "Съвет за настилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: