Единственото хубаво нещо на новото строителство е.............че е ново.Поне за сега това ми е гледната точка.Длъжен съм да предупредя, че тази тема ще е доста голяма - поне така смятам.А и съвети и предложение са винаги добре дошли.Е да започвам.
Взехме си нов апартамент.Строителят е , "МД - Инженеринг" , а апартаментът е този.На последния адрес точно в ляво има кратка история на строежа.След няколко месеца трябва да стигнем до акт 16, когато и естествено можем да предявим претенциите си, ако имаме такива.
Това е видео от преди шпакловането - не ме питайте какво съм снимал.Около 6 минути е.Принципно е с по-добро качество.
http://dox.bg/files/dw?a=afbcad64ec
Това са снимки след.
http://img262.imageshack.us/g/img0683p.jpg/
След някой друг ден, ако имам време, ще кача и 3Д проект.
Имам и едно питане покрай всичко - колко време трябва да чакам да слегне сградата и да се махне влагата, за да слагаме плочките в банята и паркет по стайте.Те принципно ни предлагаха гранитогрес на някакви преференциялни цени, но аз обичам да си ходя бос вкъщи и не желая гранитогрес.
Ето това пише в договора, как би трябвало да го получим.
Предварително благодаря на всеки отделил от времето си, дори да стигне до този ред.
Взехме си нов апартамент.Строителят е , "МД - Инженеринг" , а апартаментът е този.На последния адрес точно в ляво има кратка история на строежа.След няколко месеца трябва да стигнем до акт 16, когато и естествено можем да предявим претенциите си, ако имаме такива.
Това е видео от преди шпакловането - не ме питайте какво съм снимал.Около 6 минути е.Принципно е с по-добро качество.
http://dox.bg/files/dw?a=afbcad64ec
Това са снимки след.
http://img262.imageshack.us/g/img0683p.jpg/
След някой друг ден, ако имам време, ще кача и 3Д проект.
Имам и едно питане покрай всичко - колко време трябва да чакам да слегне сградата и да се махне влагата, за да слагаме плочките в банята и паркет по стайте.Те принципно ни предлагаха гранитогрес на някакви преференциялни цени, но аз обичам да си ходя бос вкъщи и не желая гранитогрес.
Ето това пише в договора, как би трябвало да го получим.
1.Външни и общи части на сградатаПринципно по проект е трябвало да има паркет, фаянс, латекс преди предаването, но покрай кризата са отпаднали.
- Вид на строителството - монолитно
- Конструкция - стоманобетонова безгредова
- Външни стени - керамични тухли на австрийската фирма Винербергер (PROTHERM, TERCA); Коефициент на топлопреминаване U=0,47 W/m2K.
Вътрешни преградни стени - тухли на австрийската фирма Винербергер (PROTHERM, TERCA); Коефициент на топлопреминаване U=0,47 W/m2K.
- Топлоизолация на външните стени - елементи по особрен проект за топлотехницеска изолация (Licata)
- Фасада - топлоизолация, мазилка и облицовка по проект (Licata)
- Конструктивна височина на етажите - 2,85м, светла височина - 2,60м
- ВиК инсталация - изпълнена с полипропиленови тръби и части (за всички хоризонтални и вертикални разводки), водомери за студена и топла вода.Подсигуряване на захранване с топла вода - изводи за бойлери.
- Отопление и вентилация - изградена отоплителна система, свързана с ТЕЦ, включително изградена абонатна станция, до тапа.Ефективна вентилация по проект.
- Захранване на сградата с телефонен кабел и извод за телефон.Кабел за телевизия и интернет (по проект).
- Покрив - по проект
- Отводняване - Посредством външни водосточни тръби и улуци от PVC
- Общи части
- Асансьори .......
- Стълбища..........
- Ел. инсталация - завършена,окомплектована , разделена по кръгове със съответните силови проводници
- Монтаж на ел табло тип апартаментен с автом. прадпазители.Изводи за осв. тела , ключове, контакти.
- Вертикална планировка - по проект
2.СМР по интериора.
- Стени и тавани на помещенията - гипсова мазилка.
- Подове - замазка
- Бани и коридори - замазка и мазилка
- Външна дограма - прозорци, балконски врати изпълнени от ПВЦ профил 60мм, стъклопакет 24 мм Trocal
- Входни врати - блиндирани с тристранно заключване; италианска брава (?!)
- Балкони - под - гранитогрес,парапет, отводняване - по проект
3. Неописаните довършителни работи ще се работят по БДС
Предварително благодаря на всеки отделил от времето си, дори да стигне до този ред.
Последна промяна от egx на чет яну 28, 2010 4:07 am, променено общо 2 пъти.