Здравейте,
Днес се прибирам у дома и ми мирише на кисело зеле
. Сетих се че може да е от туристическата ми газова бутилка. Такава е:(не е моята бутилка на снимката-но пише 4кг., понеже не можах да кача снимка от телефона на компютъра)
газова бутилка 7л
2.jpg (45.34 KиБ) Видяна 14668 пъти. Преди няколко дена ми направи впечатление че кранчето
Газов кран TV - 16 (2).jpg (29.48 KиБ) Видяна 14668 пъти не се затваря хубаво и понякога ако не се дозатегне леко изпуска. Аз понатегнах салника, но явно пак изпуска. Сега я изнесох на терасата, понеже има още газ в нея. Може ли бутилката да се ремонтира (крана)?
kpa.jpg (75.14 KиБ) Видяна 14665 пъти Любопитно ми е да видя схема точно на този вид кран, бих се опитал да го поправя. Въпреки че не си струва май
Газов кран TV - 16.jpg (90.68 KиБ) Видяна 14665 пъти, но ми е любопитно дали може. Дали има сервизи където ги ремонтират бутилките? Как да търся такъв? То нова бутилка струва 40-50лв май.А, ако реша да не я ползвам повече, -как и къде да я издам? Понеже това е затворен съд(аз съм металург и знам че попадне ли в пещ ...., а в скрапобазите не доглеждат често). Аз ще изпусна газта, ще развия кранчето, но не е достатъчно. Хубаво е някъде да се издават някъде и да се "утилизират".
Дайте съвет?
Днес се прибирам у дома и ми мирише на кисело зеле

Прикачен файл:
газова бутилка 7л
2.jpg (45.34 KиБ) Видяна 14668 пъти
Прикачен файл:
Газов кран TV - 16 (2).jpg (29.48 KиБ) Видяна 14668 пъти
Прикачен файл:
kpa.jpg (75.14 KиБ) Видяна 14665 пъти
Прикачен файл:
Газов кран TV - 16.jpg (90.68 KиБ) Видяна 14665 пъти
Дайте съвет?