Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
imegogo - специалист
здравейте искам да ви попитам относно едно решение което трябва да взема комишията е решил за строй навес на оградата и ми иска разрешението то е ясно,че за мен няма никакви плюсове, но какви са минусите съображенията ми са дали не пожароопасно ако се запали огънят по-лесно ще премине при мен отколкото ако е на 3 метра също си мисля,че при дъжд всичката вода ще се излива в моят двор какво е мнението ви,вие какви съображения бихте имали ?
bulhomes2 - майстор
Може да направи покрива едноскатен с наклон към неговия двор и няма да те притеснява. Или двускатен или трискатен с калкана към твоя двор. Не си разваляйте комшулъка заради удоволстието да му попречиш!
LazarGanev - "Велик майстор"
Направи от дефекта ефект - направете обща постройка
lov - майстор
Или ако сега нямаш възможност да го направиш то поне след време. Това е най разумното решение. Да не говорим че понякога и икономически е по изгодно за дострояващия. Така сега и аз на вилата почнах да си оправям нещата. Предишните комшии абсолютни мърди и мизерници само ядове ако речеш нещо да направиш. Мястото го купи друг е човека почна по малко да пооправя но не му стигат финикийските знаци. Седнахме на масата разбрахме се какви планове има и какво мисли да облагородява и достроява. Аз поех основната част за материалите от грубото строителство. Иначе за труда хвана се човека че и приятели вика да се изкопаят основи и да се разчисти терена. И сега и двете страни доволни че ще стане нещо хубаво и удовлетворяващо и двамата.
Има една приказка че за добро или лошо по голям роднина от комшията няма.
VLADO66 - майстор
Да кажа и аз-с комшията от едната страна се събрахме с рулетки и ракия и дружно решихме къде да са ни навесите/барбекютата/ и си направихме двускатен покрив/билото минава на границата/ и сега си викаме наздраве и си мешаме миризмите.Другите двама комшии нямаха мерак за ракии и рулетки и им казах-хич не ме интересува,над моя дувар/2.2м./ не искам нито олуци нито нещо да спира поетичния ми поглед и щат не щат си вкараха олуците и наклоните в тяхните парцели.
ArturDent - Почти Безобиден
Предполагам не говорим за идеален център...
В момента има само два законови начина за строене на навес на калкан.

1. Прилепен към съществуваща масивна ограда и с височина 2.2 м.
2. С общ проект за строеж от двете страни. "Съгласие" дори и нотариално заверено, не върши работа...

Тема "съвет относно разрашение за пострайка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: