Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
qvkataaa - помощник
Здравейте, надявам се не повтарям темата. Четох, но не си отговорих на моят проблем.
Къщата е старичка, тухлите са лепени с кал. Майстор ми каза, че трябва да иползвам мрежа защото циментовата мазилка нямало да има за какво да се хване ( има и голями луфтове между тухлите вече ).
С мрежа ли се прави(и каква) и как се захваща мрежата (директно с дюбели или някакви лайсни), след поставяне на циментова мазилка трябва ли да има някаква шпакловка, препоръки и за тази циментова мазилка
Нямам майстор в селото и ще трябва сам да се справя ще съм благодарен на отговорите ви.

Мерси майстори!!!

Прикачен файл

viber image.jpg

Прикачен файл

viber image1.jpg

Прикачен файл

viber image2.jpg
Делян - специалист
Мрежата се слага, за да придаде грапавост на равна повърхност, на която да хване мазилката (и най-вече шпакловката). Тук по-грапаво от това, здраве му кажи. Мятай си вароциментовата мазилка директно, след това шпакловай и лепи тапетите...
iva6ki - специалист
Мрежа се слага също и да не пука по добре е с нея а може и без
зависи колко ти се влага.Едно време тези стени се правеха с чап
(хоросана с кози косми се омесва) служи като фибрите в бетона.
Ако и тухлите са от кал печени добре е да помислиш за едно от
двете, както се казва като основата е ронлива и гранит да сложиш
и той ще падне. :wink:
ebahti - майстор
Фръгай вар и си питай дедовио ! :partyman:
qvkataaa - помощник
Отговорите за вароциментовата мазилка ми харесаха =D> шпакловката след това задължителна ли е че тя ще ме затрудни определено?!
Делян - специалист
Шпакловката е като "оная работа" - хванеш ли й чалъма, лесно става :lol:

Но може и без нея. Едно време на село с баданарката директно варосвахме върху мазилката. И то всяка пролет.
kuger - майстор
Това е външна стена, все едно гледам моята къща. Също зидана с ръчно правени тухли и жълта пръст /глина/.
Моята идея е грубо измазана с варо-циментова замазка, отгоре изолация с мрежа и покривна замазка, дали теглена, дали друг профил, зависи от мерака и кесията.
Извинявам се, явно съм бил гладен :-D
Последна промяна от kuger на вт сеп 09, 2014 3:43 pm, променено общо 4 пъти.
qvkataaa - помощник
kuger написа:
Това е външна стена, все едно гледам моята къща. Също зидана с ръчно правени тухли и жълта пръст /глина/.
Моята идея е грубо измазана с варо-циментова замазка, отгоре изолация с мрежа и покривна замазка, дали телена, дали друг профил, зависи от мерака и кесията.

Благодаря, за сега ще съм на етап грубата замазка и после мисля да приключа с твоят вариант.

Тема "Как да измажа тухлена стена, снимки." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: