• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
homealone - специалист
като се прави нова къща или основен ремонт в каква последователност трябва да са действията
примерно първо кабелите, после водопровода ,после ....
а най-много ме интересува дограмата ли се слага първо или подовата настилка или стените се боядисват
EDI - майстор
Така, като гледам въпроса, имаш работа до декември 2007 година. :lol: Първо изкъртваш всичко/при ремонт/.След това започваш от вътре навън-кабели, ВиК и всичко друго, което ще е скрито зад мазилки, шпакловки или декоративни прегради.Сложи първо дограмата, за да можеш да си я "обърнеш"/задължително с алуминиеви ъгли/.Подовата настилка я сложи в зависимост от това, дали ще боядисваш - тогава първо боядисай стените,а ако слагаш тапети или други лепени покрития, които няма да цапат фатално, първо си сложи подовата настилка.В общи линии за такава хронология се сещам.
homealone - специалист
какво е това 'да я "обърнеш"/задължително с алуминиеви ъгли/.'

като сложа първо вратите, после може да не пасне с нивото на пода
за вътрешните врати ми е мисълта
velsi - Почетен майстор
Колегата има впредвид измазването на ъглите след смяната на дограмата. Там се слагат едни ъглови лайсни, ъглобран или нещо подобно се казват. Алуминиевите са най-добри защото не ръждясват след време. Колкото до вътрешните врати, нивата на пода се уточняват при поръчването на вратата и тя се скъсява с толкова колкото е необходимо.
homealone - специалист
значи ей така мисля да стане
ще има ли проблем
особено при изравняването на ламината и плочките
точки 4, 5 и 8 дали да са в тази последователност

1.слагане на алуминиева дограма на хола и кухнята
2.изкъртване на плочките в хола
3.боядисване на хола с латекс (може би и на кухнята и коридора - кажете дали тук му е времето)
4.слагане на ламинат в хола
5.слагане на плочки в кухнята и коридора

след време
6.слагане на алуминиева в спалните
7.боядисване на спалните
8.слагане на ламинат в спалните
EDI - майстор
Ако има къде другаде да живееш, ти предлагам следното:
1.Правиш първо всички изкъртвания на стари плочки, стъргане на стени, сваляне на тапети и други подобни, които вдигат много прахоля, догато оголиш апартамента до мазилка и бетон.
2.Свали старите дограми и монтирай новата дограмата/прозорците/.Сложи и вратите, ако ще ги сменяш.
3.Смени си цялата ел.инсталация и ВиК/ако са стари/.
3.Направи всичко от гипскартон/ако правиш/,измажи и шпакловай всичко, което трябва да се шпаклова в хола, кухнята и спалнята.
4.Боядисай хола, кухнята и спалнята
5.Сложи плочките в кухнята и ламината в хола и спалнята
6.След това горните точки ги правиш в коридора.
С една дума, кахо започнеш една операция, карай в целия имот.
Когато аз правих ремонт, коридора го оставих последен, тъй като през него се влиза в къщи.Първо направих банята и тоалетната, кухнята, трапезарията, след което хола и спалнята едновременно/ още не съм свършил/.Работех стая по стая, тъй като хем местех мебели, хем живеех в къщата, хем сина ми беше на 2 години.Малък ад. :lol:Иначе спазвах горната последователност.
emil_v r - майстор
Здр. Велси и Еди , на тези ал. ъгли след шпакл. със немската смес за шпакл. се получава един жълт окис които избива през шпакловката . На вас получава ли ви се ,и измислихте ли некво решение ,щот аз не. :x
velsi - Почетен майстор
Емо, аз ползвах у дома ъгли тенекиени по 1 левче и шпакловах с гипсова шпакловка на "Стром 21". Това беше през октомври. Засега нямам никакви проблеми. Не знам твойте немски смеси какви са и не мога да се произнеса.
emil_v r - майстор
masteradmin написа:
:lol: :lol: :lol:
не съ смеи :D , забравих и името, не го шпакловам ас. Беше скъпо и звучеше високотехнологично :D
  • 1
  • 2

Тема "последователност при основния ремонт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: