Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kolonal - специалист
Моля, ако някой има навес покрит с поликарбонат, да каже какви са температурите под него! Нали имат някакво покритие, което отразява слънчевите лъчи. Идеята ми е дали няма да се получава парников ефект и да стане практически неизползваем през лятото.
8180 - майстор
УВ покритието предпазва САМО самия поликарбонат от разрушаване.
Добра идея е да се предвиди вентилация в най-високата част, която да се затваря през зимата.
VLADO66 - майстор
Имам такъв навес цвят опал,като този цвят най-добре отразява лъчите и въпреки всичко отдолу си е жежко :wink:
lyubohar - майстор
И аз имам навес на балкон с поликарбонат.
Лятото става парник,но не е от поликарбоната,а от това,че е затворено и южно изложение.
Препоръка-затвори с "П" образни профилчета отворените кантове.С някакъв подходящ силикон се лепят.
С течение на времето се напълват с мръсотия и няма изваждане.
kolonal - специалист
Благодаря на всички. Ясно, няма да е от поликарбонат.
VLADO66 - майстор
Какъвто и покрив да сложиш трябва да му осигуриш или вентилация или изолация.Барбекюто ми е с битумни керемиди и е същия х*й. :)
hidrazin - майстор
Виж сега. Преди няколко години направих нещо като навес с покрив около 50 квадрата. В единия край затворих едно помещение към 20 квадрата, та по средата остана нещо като навес. Дано си го представях за какво иде реч.
Всичкото това от плоскости ОСБ плоскости 11мм. Покрива покрит с един слой битумна хидроизолация без посипка и върху нея още един слой с посипка.
Това дето е открито по-се ядва. Но в затвореното помещение си става камера за изпичане на боядисани автомобили. :-D Разбира се това съм го предвидил и покрива и стените мисля да ги изолирам с пресована минерална вата на KNAUF. Даже купих известно количество ама все не остава време, пък и помещението е нещо като сервизно. Там държа разни градински инструменти, косачки, мелачки ... и не ми е спешно.
Та ако ще правиш навес и мислиш да стоиш отдолу, се замисли за някаква изолация. Мисля че вместо изолация просто покрива може да се направи двоен, така че да има естествена вентилация. Разбира се на най-високото трябва да има някакви вентилационни отвори. Ама нека и други да кажат де.
Освен това не стана ясно за какво ще го ползваш тоя навес.
Успех!
:partyman:
Пу. Владо ме е изпреварил. :-D Като гледам мнението му съвпада с моето, значи съм на прав път. Пък в тази област той е много по-навътре с матриала от мен. :)
kolonal - специалист
Ще бъде веранда на къща за целогодишно живеене. Грубата работа-гредите, вече е свършена. За сега ще метна едно платнище от билборд, да се избута зимата, че дървеният материал не беше от най-сухите, ама така е, като ти го урежда приятел! Искаше ми сее да е кафяв поликарбонат, стои хубаво на махагонов лак или по-тъмен на дървесината, но заради жегата отпада. Остава другата ми идея. Най-отгоре ламаринени керемиди, отдолу дъски покрити с битум, под тях изолация, вата или стереопор поне 5 см, а отдолу сачак.

Тема "Поликарбонат за навес и температура под него?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: