• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Lazy_666 - специалист
Здравейте,

някаква идея къде мога да поръчам направата на нещо такова?
http://www.allproducts.com/medical/moso ... -Type.html
или такова...
http://www.ergodirect.com/product_info. ... s_id=16891
Или някаква подобна идея за закрепване на монитор, че ми писна да си кривя врата. :D

Зад главата ми (докато си лежа) има стена, и бих искал да закрепя на нея един монитор, който да се пада пред очите ми, с възможност за нагласяване. Разбира се, 1000 долара са малко повече отколкото мога да си позволя, та се чудех дали е възможно да се направи някакъв еквивалент. Също, още не съм се спрял на закачването. Дали да е на тавана или на стената. Тавана, ще позволява по-голяма гъвкавост, докато стената, ще е по-удобно за монтиране и ми се струва, че ще е по-здраво.

Edit: Гадовете инвалидирали първия линк.
Последна промяна от Lazy_666 на нед сеп 01, 2013 10:01 pm, променено общо 1 път.
KingLin - майстор
Само ти се струва, че ще е по-здраво на стената. Ако имаш вариант от тавана действай. Малко не ти разбрах идеята обаче. Искаш както си лежиш стойката да тръгва от зад главата ти и да пада пред очите ти така ли? Ако е така моя съвет е да не се и опитваш по този начин. От тавана ще е по-лесно и по-здраво и няма да имаш нужда от много "стави" ако искаш да може да се върти в няколко посоки.
Lazy_666 - специалист
Съжалявам, ако съм бил неясен. Точно това имам предвид. Закачено на стената над главата ми, минава над мен и застава някъде на нивото на гърдите/задника докато лежа, с възможност за корекции.
KingLin - майстор
Това на мен лично ми се струва непрактично. Заема място пък и ще се омотават кабелите. По-скоро бих заложил на стойка "направи си сам" - от тавана 2 тръби или профила направени в телескопична връзка за да може да се прибира към тавана. А там където се захваща към телевизора (стойката му) да има шарнирна връзка за да може да си го върти на където му е кеф.
Lazy_666 - специалист
Мислил съм за такава масичка, но за съжаление, непосредствено до леглото ми има маса, а под леглото... не ми се иска да проверявам какво има щото се ползва за склад. :D

Все повече се накланям към поставка закрепена на тавана, но ми се струва ненадеждно. А и все още стои въпроса с направата му. А и конструкцията все още ми е мътна. Дали да има противотежест? Все пак един монитор не е особено тежък, но знам ли?
Другия вариант беше да е закрепено на плоскост, която да е долепена до стената и да може да се мести...

Всеки вариант си има предимства и недостатъци, а аз като една видна везна, се колебая като за световно.
KingLin - майстор
Изображение

Ето това е нещо подобно на това за което ти говоря или поне крайната част (шарнира). За твоя вкус трябва да е малко по-мащабно :) Самото рамо може да се направи телескопично примерно от два провила един до друг с прорязани жлебове и да се стяга с крилчати гайки за да е лесно само на ръка фиксирането. Или пък две тръби различен диаметър една в друга пак с каналчета и крилчати гайки. И пак ти казвам - от тавана е по-здраво от колкото от стената. За противотежестта си прав но това е най-малкия проблем според мен. В смисъл че не е трудно за изработка. Даже се като се ровех за снимката ми хрумна че е вероятно да има готово такова изделие за някоя по едричка камера но трябва да питаш в специализираните магазини около теб.
Друг е въпроса ако искаш да си контролираш височината докато си лежиш. Там вече пружинни механизми и прочие и както казва бухала " аз съм стратег а не тактик" :-D
:partyman:
pipilica - майстор
Ако стената е тухла ще е голяма мъка закрепването, само помисли какво усилие ще е на фланеца закрепен на стената, монитора може и да не е много тежък но рамото ще е голямо. Също помисли и за след време ако го махнеш как ще заличиш следите. Това дето виси от тавана е хитро ама трудно за направа в домашни условия, пак трябва да има поне две стави за да може да го наместваш както ти удобно и после да го махаш да не ти пречи.
Има едни стойки за ТВ за стена може да преработиш малко оргинала и ще стане, но ако е тухла стената не те съветвам да го слагаш на нея.
Lazy_666 - специалист
Стената е бетон, а дупките и на тавана ще си личат. :D
Да си призная, все повече клоня към тавана. Успокоява ме, че от тавана ще е по-лесно за придвижване от главата до краката (ако решим да гледаме филмче)

Наясно съм, че този проект е нещо сериозно и тъй като ще ми виси над главата не мога да взема ламаринки от вентилатор (знаете ги тия вентилатори за 20 лева дет "краката" им редовно са изкривени) и да разчитам, че няма да ми се случи това...
http://www.youtube.com/watch?v=wmV3mN-V3ic

Ще се радвам и на други идеи хвърлени насам, все някоя ще залепне.

Редакция 9/9/13
Нещо такова си мисля. За жалост, трябва да го сметна да носи поне 10-15 кила динамично натоварване. :(
http://www.8mpay.com/uploads/com_articl ... 3580b5.jpg
Lazy_666 - специалист
Свърши се...

Доста време го мислих и накрая реших да го хвана за царгата на спалнята. След дискусия с половинката, решихме, че интервенциите по апартамента не са най-доброто решение.

Накрая стигнах до... следния вариант.

Прикачен файл

P1010005.JPG :)

Прикачен файл

P1010009.JPG Поставен на царгата.

Прикачен файл

P1010007.JPG С предпазния винкел на мястото си.

Прикачен файл

P1010008.JPG Профила който се хваща за царгата.

Прикачен файл

P1010011.JPG В готов вид.
  • 1
  • 2

Тема "Поставка за монитор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: