Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
smokee - специалист
Здравейте и Весели Празници!
Преди време направих метален гараж 40м2 с двускатен покрив на мой познат ,който в последствие си го пригоди за живеене и стана нещо като голям фургон .Сега иска да го узаконява,но попаднах на статия в интернет ,че след 2013г нямало начин за узаконяване на незаконните постройки и те следвало да се съборят.Това в сила ли е,гаражът спада ли към тези незаконни постройки ,тъй като не е масивно строителство и какво може да се направи в нашия случай,за да се озакони постройката? Ясно е,че ще се ходи по архитекти ,но ми се иска да чуя и вашето мнение на хора,които са минали по нашия път или са наясно със строителните въпроси.Благодаря ако някой помогне
hidrazin - майстор
Какъв гараж като е пригодено за живеене? Закона се отнася за всички постройки, включително и гаражи.
За сега е отървал влака. В момента няма шанс да го направи законно. Да чака следващата амнистия на закона.
Ако има такава де и да се надява че никой съсед няма да "сезира" че постройката му пречи.
:partyman:
Valkooooo - специалист
То и аз да попитам по темата! Гаджето има една къща на село с дворно място. За дворното място има всякакви документи , но къщата никъде не фигурира , има дори 3фазен ток, вода. Строена е много отдавна - 1985, 1986 г. Аз казвам да направи застраховка - но не знам дали е възможно. И другото , нещо по давност може ли да се направи- за да се узакони!
fbr - майстор
За какво ще е тази застраховка. Че ще ти вземат парите, няма съмнение, но при застрахователно събитие, търсят всеки детайл, с който да осуетят плащане.

Тема "Узаконяване на постройка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: