• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nikigada - специалист
Здравейте дълго четох във форума но не намирам това което търся. Казуса е следния. Имам 8 прозореца на които трябва да залепя PVC подпрозоречни дъски. Като основа имам залепен и нивелиран гипсокартон, идеята е да се ползва лепило или някаква монтажна пяна с която да се залепи дъската за гипсокартона. Изискването е да е максимално здраво с времето И лепилния слой да е максимално тънък. Мисля пяната за най-удачен вариант защото лепилния слой ще стане почни нулев като се притисне. С монтажните лепила не може да се постигне толкова тънък слой защото са сравнително твърди и на голяма площ е почти невъзможно за се пресоват толкова много. Ако някой е минал по този път бих се радвал да сподели опит. Дъските не са монтирани към дограмата предварително защото исках да са отделно като елементи за да мога да ги сменя ако нещо им се случи.

Багодаря!
stiv1961 - майстор
Прикачен файл:
ceresit-CT84-300.jpg
ceresit-CT84-300.jpg (8.67 KиБ) Видяна 6949 пъти
krasi92 - майстор
Двоино залепващо тиксо ако си сигурен че ще го фиксираш от първия път иначе монтажно лепило равномерно разнесено със шпакличка но пък трябва да се съобразяваш с отвореното време за работа а и срока на годност е от значение.
tarlyo - специалист
Моите ги лепих с полиуретан, върху гипсокартон. А една я залепих с гипсова шпакловка, пак е здраво.
fill - специалист
Аз ги лепя с тилкол.Това е силикон за запечатване на стъклопакети.Поема много добре различните температурни разширения и е достатъчно устойчив във времето.И е бюджетно решение.
raiderss - напреднал
Моята е лепена върху шпаклована повърхност със силикон, на зигзаобразни ивици, мисля, че беше обикновен, какъвто ми беше останал от ремонтите! Вече 2г. не е паднала.
velas - специалист
Аз залепих камък върху гипсова шпакловка с обикновен силикон. Първо намазах с полимерен импрегнатор (грунд), за да заздрави повърхността, после намазах цялата основа с тънък слой силикон, изчаках да изсъхне хубаво и накрая намазах камъка със силикон и го фиксирах. Уплътних фугите с акрил и стана много здраво и хубаво.
fill - специалист
Повечето обикновени и акрилни силикони държат на ПВЦ както умрел,цвете...Полиуретана е неоправдано скъп.Тилкола е 6,50 за 600 мл,срещу 3,00 за 300 мл. обикновен силикон.За устойчивостта на време няма да отварям дума.
Между другото,април месец трябва да си прибера десетте процента гаранционни от инвеститора,спрени през 2012 та.Става въпрос за близо километър под прозоречни поли.
stiv1961 - майстор
fill написа:
Полиуретана е неоправдано скъп.Тилкола е 6,50 за 600 мл,срещу 3,00 за 300 мл. обикновен силикон.За устойчивостта на време няма да отварям дума.
Между другото,април месец трябва да си прибера десетте процента гаранционни от инвеститора,спрени през 2012 та.Става въпрос за близо километър под прозоречни поли.
Да е скъп, колко да е скъп- 0.850 за 12.60( на първо четене)
http://www.gsstroimarket.bg/view/1032447.html
А за гаранционните- да, така е, всеки гледа да преебе другите. Гледа се количество а качеството...... да си ее,,,,, да не казвам :sad:
Човека има да лепи 10-15 метра собствени дъски а ти го караш да икономисва от материали.
fill - специалист
Явно не си ме разбрал,колега.Именно заради гаранциите препоръчвам тилкола.Бихте ли ме осветлили за адхезията и реакцията на полиуретана върху гипсокартон при температурни инверсии... При минимална дебелина на лепилния слой.
  • 1
  • 2

Тема "С какво да залепя PVC подпрозоречна дъска." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: