Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,

днес за пореден път осъзнах как нямам никакви инструменти, след като едвам успях да си отвия 9-те болчета на лаптопа, с някаква *лова отверка.
След това ми потрябва шестограм, и уви и това нямах. Не, че ми трябват по-често такива неща от на няколко месеца веднъж, но всеки път като ми
потрябва и започва едно ровене в безполезната кутия, която съквартиранта ми има и не откривам нищо.

Това с което бих бил много благодарен е, ако някой знае и може да ми препоръча, нещо като "пакет" с най-необходимите инструменти за ежедневието.
Като примерно отверка с много крайници, някой друг шестограм, който уж се среща най-много. Някакви ей такива неща, сещате се какво имам предвид.
Със сигурност някой е измислил да продава такива "пакети".

Благодаря ви! :partyman:
gogyto - специалист
striking написа:
Здравейте,

днес за пореден път осъзнах как нямам никакви инструменти, след като едвам успях да си отвия 9-те болчета на лаптопа, с някаква *лова отверка.
След това ми потрябва шестограм, и уви и това нямах. Не, че ми трябват по-често такива неща от на няколко месеца веднъж, но всеки път като ми
потрябва и започва едно ровене в безполезната кутия, която съквартиранта ми има и не откривам нищо.

Това с което бих бил много благодарен е, ако някой знае и може да ми препоръча, нещо като "пакет" с най-необходимите инструменти за ежедневието.
Като примерно отверка с много крайници, някой друг шестограм, който уж се среща най-много. Някакви ей такива неща, сещате се какво имам предвид.
Със сигурност някой е измислил да продава такива "пакети".

Благодаря ви! :partyman:
Всеки би предположил абсолютно различен пакет набор на инструменти (ако изобщо има стандратен такъв), в който все ще има нещо което няма да ти е потребно. Най-добрия съвет е да отидеш в първият голям хипермаркет и си купиш един куфар за инструменти, и след това почваш по редовете и само слагаш, това което би Ти потрябвало на тебе. Всичко е според интереса и възможностите на дадения човек.
resistbody - майстор
За отверки отиваш в метро и купуват куфар Workzone има доста отверки + доста битове за едната, с това ще покриеш необходимостта си от отверки
14лв на промоция 18 на редовна цена.
Ключове вземи комплект звездогаечни 8-17(19) Хром-ванадиеви (аз имам на топ-мастер и съм доволен) ~15-20лв
Шестограми вземи комплект пак CR-V, ако нямаш честа необходимост в комплекта с отверките има 4-5 номера от по-малките
Комплект торксове пак CR-V горното казано важи и за тях...
Друго необходимо в ежедневието е Фазомер(Фазоуказател) 1-2лв/бр.
Клещи комбинирани по твой избор пак задължително CR-V ~8-10лв
Чук ~4-5лв
Ролетка - 3-4лв
Едно куфарче и си ти... на мен са ми необходими един куп други инструменти но щом не знаеш какво ти трябва тези ще ти свършат работа.. за начало

Пакетите за които питаш в повечето случай са върли китайци...
nikolovvd - майстор
Не бой се, никога няма да имаш под ръка, това което ти трябва!
В момента, в който си помислиш, че имаш всичко, гадовете ще измишлят нов винт.
Преди си набавях кръстати (+) отвертки, после еврейска звезда, след това еврейска звезда с дупка и т.н. :-D
Непрекъснато си играя на гоненица с производителите на винтове и все не успявам да ги настигна. :lol:
MASTER - специалист
Наистина нямат стигане тези с винтовете. :-D :-D

Вюрт се оляха с ASSY, или съкратено АW главите.
Битовете се купуват само от Вюрт, никой друг производител на битове засега не е почнал сериозно да продава такива.
Формата пък е явно само техен лиценз и никой друг производител на винтове няма дапочне да произвежда винтове с такива глави. Освен всичко стандарта е съвсем близко до нормалния Торкс. Толкова близко,че накрайниците от единия стандарт влизат в другия спокойно, само дето при по сериозно усилие главата на винта се заобля,и след това няма отвиване с нищо. По дребните винтове трябва с лупа да ги гледаш за да разбереш дали са AW или Т стандарт. Изобщо фън отвсякъде.

По темата - вземи си достатъчно голям куфар за инструменти. За начало го напълни с най необходимите инструменти - чук,клещи, тел, евентуално отверки,ключове разни, рулетка ,нивелир. След това почвай да годопълваш с това,което ти потрябва. Няма универсална формула.
Не се лъжи да купуваш готов комплект - по голямата част от инструментите вътре са пълни боклуции точно когато ти трябва нещо - то ще се счупи. Има и добри комплекти, но цените са подходящи за професионалисти,които ще ги ползват ежедневно и по много. Подбирай си качествени инструменти, заслужава си да дадеш няколко кинта повече за нещо, което ще ти служи безпроблемно.
thinkpad - майстор
MASTER написа:
...заслужава си да дадеш няколко кинта повече за нещо, което ще ти служи безпроблемно.
Ама ти сигурен ли си, че ще работи безпроблемно с няколко кинта повече? Имам една тема "евтините неща, които вършат работа" За някои интересни неща авторът на темата може да погледне там. Оказа се, че купувам отвертки за 10лв от Мастерхаус и са по-зле от комплект за 2лв от битака. Купувал съм отвертки за по 5-6лв, които за нищо не стават, а пък си взех една No Name от една железария и се оказа толкова здрава, че тялото й(тя е комбинирана - права и кръстачка, тялото е шестограмно) мога да го ползва за бит за винтоверта без никакви проблеми.
Най-хубавите ми клещи пък не са купени, а намерени до път до една нива. Режа с тях пирони и не се чупят. Подкъсявам си рапидки, като ги хващам с клещите и ги удрям с чук. Надписи - и да е имало, вече няма. Освен едно "Индуктивно закалени", ама на немски. Иначе клещите са типично електричарски и за това ги ползвам, със солидно дебели изолационни дръжки. Е, такива никъде не намерих нови! Нямат и ръждясване, стоят някакви сиви и това е.
lov - майстор
Инструмент на веднъж едва ли си е купил някой и после да е казал че всичко има. Трупал съм с годините и сега като смених работното място и като тръгна на някъде един багажник не ми стига да наредя куфарите. И на края се окаже че точно това което ми трябва не съм го взел или го нямам като инструментче. И после като го видя някъде и ми хареса си го взимам да има.
Та почвай по малко и гледай да качествено. Прави са колегите че има и ефтения дето по здраво и върши работа от някое нашарено уж марково. Аз примерно като Тинки си ползвам едни стари китайски клещи на има няма 30 години и докато не ги счупя няма да ги сменя с други.
thinkpad - майстор
За ориентир мога да снимам на автора на темата моят малък комплект от инструменти, които съм ги избирал по здравина, не по марка. Обаче ако той има желание. Моят базов комплект, понеже не се занимавам с големи и тежки неща като коли не е кой знае колко обемен.
nikolovvd - майстор
lov написа:
И на края се окаже че точно това което ми трябва не съм го взел или го нямам като инструментче.
Това е типично последствие от Закона на Мърфи! :-D
lov - майстор
Тъй де ама аз му викам карък. :lol: А той при мене е честа диагноза.

Тема "Пакет с най-необходимите инструменти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: