• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mupk0 - специалист
Здравейте. Понеже ми предстои ремонт на гаража се чудя следното нещо. Решил съм да го правя с ЛЕД осветление,но имам следният въпрос. Ще си поръчвам прожектори от интернет заради ниската цена ,а и факта че не бързам до лятото. Чуденката ми е относно това колко силно свети такъв прожектор. Най-изгодните варианти са 10 и 20вата. Нямам намерение да става мега светло. Няма да правя някви ремонти. Позиционирането им се чудя дали да е 2х20вата в двата края на гаража ( над вратата и на страната която сочи предницата на колата) или 4х10вата в четирите страни. Като пари ще е еднакво.
Valkooooo - специалист
Според мен по добре си вземи LED пури, ще дават равномерна светлина. А и не са скъпи!
nikolovvd - майстор
С 4 по 10W ще стане като ден.
Можеш да ги комбинираш и с един PIR (сензор за движение).
mupk0 - специалист
Лампа с PIR ще има пред гаража :) Вътре не искам нищо ,което да прави каквото си иска :D А й вратата и ключа са едно до друго.
Lisko - майстор
2х5 метра ленти 5050 и работата спи ?
mupk0 - специалист
Благодаря колега. Днес се зачетох и май така е най-добре с лента. Даже може 3х5м. Изникна ми само още един въпрос...как да ги захвана за тавана. Гаража е на плоча отгоре,а не искам да влагам още средства по направата му с гипсокартон,защото догодина може да му се смени предназначението. С какво най-успешно да го закрепя към бетонната плоча
Lisko - майстор
Ако си забърсал предварително тъй че бетона да не е прашен, лепилото на лентата може да я задържи поне няколко минути. През това време минаваш с един пищов с горещо лепило и цвъкваш по една капка от двете страни на лентата на всеки 30-тина см, така че капката да хваща бетона и малко от лентата. Ако собственото лепило не може да задържи тия няколко минути докато минаваш, тогава може да се наложи да викнеш един помощник, да държи и да казва докато лепиш, защото има опасност без помощник да се отклониш и да я залепиш не по права линия.
hidrazin - майстор
Ако ще е лента си вземи 5630.

Изображение
:partyman:
lecki - специалист
Хидразине автора на темата с твойта лента направо може да бродира в гаража. :-D
Мисля че по-голяма обща мощност от 20-30 Вт не е необходима, въпросът е
каква светлина да си избере - аз например предпочитам бялата пред топлата и
особенно пред студената.
hidrazin - майстор
lecki написа:
... аз например предпочитам бялата пред топлата и особенно пред студената.:partyman:
А аз предпочитам 4500К. :-D
  • 1
  • 2

Тема "лед осветление на гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: