• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Neno Er - специалист
Налага ми се да монтирам в банята мивка на стена която е панел с дебелина 5-7 см. От другата страна на панела е кухнята и кухненски шкаф също с мивка. Няма достъп зад шкафа за евентуално затягане на гайки върху шпилки за монтаж.
Интересува ме съществуват ли дюбели които след като преминат през стената да се самозаконтрят от другата страна? :?:
stiv1961 - майстор
Защо не ползваш
Прикачен файл:
Fischer-11.jpg
Fischer-11.jpg (8.15 KиБ) Видяна 3823 пъти
с подходяща дължина?
EDI - майстор
Сегментни анкери им викат, има разни видове.Избираш си някакъв вид със сегмент 30-40 мм и си готов.
hidrazin - майстор
Анкер за набиване. По принцип не ги ползвам с болт. Режа си парче шпилка. Затягам с две гайки за да държат контра.
После ако шпилката ми дойде дълга просто си я скъсявам.
Миналия месец монтирахме предпазни щитове в 7см панел с 240 такива анкера.
Няма нито един пропуснал или дал фира. :-D
Изображение
:partyman:
Neno Er - специалист
Благодаря за споделените идеи и опит.
nikolovvd - майстор
Не съм сигурен, че от 14 години не живея в панел, но имам спомен, че тези тънките панели не са толкова здрави като другите. Можеш да предвидиш в краен случай химически анкер.
Neno Er - специалист
химически анкер
Момчета,
Използвайте по-прости термини. По-нагоре пишеше за сегментни анкери. :?
nikolovvd - майстор
Това е една опаковка като на силиконите.
Разликата е че вътре има два компонента, които се смесват в накрайника и след смесването се втвърдява за 10-15 минути. Преди това време крепежния елемент трябва да се вкара в материала, който е вече в отвора. За тухли се използват специални "ампули".
hidrazin - майстор
Зае...би тия химически анкери. Много пари и като го отвориш, трябва да го използваш. Иначе втвърдява.
Пък си е епоксидно лепило с пълнеж и супер цена. Край с анкерите за набиване и няма да сбъркаш.
Ако искаш мога да ти пратя и реални снимки с такива. Пък ако нещо не ти хареса винаги може от анкер за набиване да минеш на химически.
Само дето химическия иска идеална чистота на дупката. За целта - четка като шомпол или компресор за да почистиш отвора.
KingLin - майстор
Тия "патрончета" дето ги е показал хидразин наистина са добри. Дори и да ти е треперила машината като си пробивал отвора (къде от криво свредло къде от нередовно пиене) и дупката не е станала 8мм ами примерно 8.2мм то при самото поставяне на анкера той се заклинва добре. Вътре има един конус който разтваря перата. Хватката е да го вкараш целия преди да си зачукал конуса (мале как прозвуча :lol: ). После шпилката с помощта на 2 гайки се стяга добре. Хубавото е че може и да се развие пак с помощта на гайките. То хубаво да я отрежеш шпилката като ти дойде дълга ма аз една 3 пъти я рязах все къса идваше... :lol: :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Дюбел за тънък панел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: