Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
8180 - майстор
Почудих се дали не съм за "Окачените тавани", но там основно се дискутира гипскартона, та затова тук:
Колеги,
1. Как е "официалното" наименование на тези телове с пеперудата.
2. Някой ако знае какъв максимален товар могат да понесат - нестандартно приложение (~ 15-20кг./бр.).
3. Има ли ментета (по-меки телове, пластини), които да влияят на мах. натоварване.
4. Проверени марки (ако има) и линк евентуално за "самоподготовка".

"Сипер" споменават, че стават и за гипсо картон, с което май има надежда за мен, но нищо по същество не намерих. Може би не питам правилно Гугъл.
Благодаря.
vesbond - специалист
Кажи какво точно искаш да закрепваш с тях? Ако не е тайна!
8180 - майстор
Не е тайна - вътрешни реклами над главите на хората. Трябва да е сигурно и да става бързо при неизвестни предварително точки за окачване (висене) и необходима дължина на окачвача.
Тези дни го правехме със шпилки 6-ци. Става, но бавно - съосни отвори, не се допуска флекс в помещението. Мериш, ходиш да режеш другаде и т.н.

Според мен теловете ще издържат, но ме притесняват т.н. пеперуди, а и да не налетя на ментета. Та затова питам.
MASTER - специалист
А защо не помислиш за тънки стоманени въженца, мисля че ще е доста по оригинално, а монтажа им също е чист.

Навсякъде има различни диаметри въжета, и всякакви аксесоари за тях.

По този начин съм монтирал едно светещо табло с валутни курсове на една банка. Целия монтаж, заедно с разтоварването на материалите, и почистването след това трая точно 5 минути.
8180 - майстор
MASTER,
Благодаря за вниманието. Пробвал съм другаде със ст. въжета, но малко скъпичко ми е спомена - особено окомплектовката. Пък и най-тънките често ги няма.
Разбираемо "побългарих" с ел. клеми - досадно за реглаж.

В случая красота не се гони - всичко над и зад рекламите се крие.

Ако някой се интересува от задения въпрос:
Окачвач взет от кварталния стр. магазин - неизвестна марка, но читаво изглеждаше. Пеперудата - може би никелирана, доста луксозно на вид.
С теловете за ок. 80см. - под левче цената.
Е те този комплект го товарихме до 80кг. и доста добре държеше.
След 50кг. започнаха видими изменения в пеперудата и някакво минимално удължаване. Телове, куки - поне видимо не мръднаха.
Това е - до 30-40кг. съм напълно спокоен, ама за каква марка НЕ ЗНАМ.

Тема "Окачвачи РАСТЕРЕН таван ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: