• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
idlehands - напреднал
Здравейте,

Идва време да сменя колата си.

Търся надеждна и сигурна кола с малък разход (само бензин до 100к.с. - без дизел, газ, метан...), ръчни скорости, до 100,000км, предимно за шофиране в града, но трябва горе долу да става и за по-дълъг път.

Не на последно място е разбира се и удоволствието от шофиране.

След мноооого четене съм се спрял на тези 3 коли:
-Тойота Ярис
-Мазда 2
-Форд Фиеста

Интересуват ме моделите от 2008-2010.

За форда и маздата казват, че са почти еднакви, но в същото време повечето ревюта изтъкват маздата като по-приятна за шофиране. Фордът доколкото разбирам използва по-нови технологии от маздата. Яриса като повечето тойоти пък се слави с надеждност и по-малък разход.

Моля за съвети - особено от хора, които имат опит с тези коли.

Кой според вас е най-добрият избор, имайки предвид изискванията, които съм изброил?

Не ми предлагайте други коли, моля. Това само ще ме обърка.

:?:

P.S. Наясно съм, че повечето хора препоръчват това, което имат или са имали, т.е. невинаги препоръката е обективна. Няма проблем, мненията ви ще ми помогнат.
kalpev - специалист
idlehands написа:
Търся надеждна и сигурна кола...
"Тойота"
idlehands написа:
...с малък разход
"Тойота"
idlehands написа:
...да става и за по-дълъг път
"Тойота"
idlehands написа:
...и удоволствието от шофиране.
"Тойота"
:supz:
Карам нова "Тойота". Точно заради най-добрите изисквания. Ха, познай сега коя ще ти препоръчам от трите?
:-D
П.С. Никога, никога, ама никога не си купувай "Форд".
anabolicbeast - специалист
kalpev написа:
:-D
П.С. Никога, никога, ама никога не си купувай "Форд".
Такива изказвания са ми любими! Това автоматично означава никога да не си купува Мазда, защото вероятно поне моторите са същите. Би ли ни казал защо НИКОГА не трябва да си купуваме Форд, имал ли си Форд или просто защото така си чувал! :?
шоп - майстор
Карам мазда 6, 1.8 бензин 2009год

поради тази причина клоня към марката Мазда, защото за 65 хил.км досега няма и изгоряла крушка. Качеството е пословично. Който не вярва нека погледне класацията на Ауто Билд, където НЕМЦИ при тест 100000 на мазда дават оценка 6+

тойота доближава тази оценка, а форд е мнооого назад. Трябва да се има впредвид, че мазда се сглобява в Япония, а тойота не.

Другото което ме притеснява е, че това са коли много нисък клас и екстрите не са много. Трябва да се гледа и това.

Според мен колегата правилно се е насочил към бензинка.
Успехи.
Chefo77 - майстор
Като дизайн и размери, Маздата е по-добре от Ярис-а.
Но пък бензинките на Тойота са доказани мотори отвсякъде.
Маздите от тези години по спомен имаха проблеми с ръждата.
Прегледай статистиката за сервизните акции. Тойота колкото и да ги харесвам, имаха много такива при по-горните модели. За Мазда - никаква идея.
Ако изборът беше за нов автомобил, то в момента Мазда е номер 1 отвсякъде. :wink:
DundyTheCroc - майстор
Колебанието ми е между Мазда и Тойота. Мазда 2 според класациите е най-здравата кола от този клас, но не съм имал лични впечатления. Ярис задължително 1.3 двигателя, изключително маневрена и пъргава в града, извън също дърпа прилично и за малка кола държи завоите. От Фиеста имам най-много впечатления и мога да ви кажа, че също не трябва да се изключва като вариант ако се намери запазена такава. Консуматив им е запалителната бобина, но поне не е скъпа.
ZMeyGorianin - майстор
А на какъв лимит си се спрял?
radius - майстор
Ти искаш да не те объркваме, но и ти не го прави. Искаш и за по-дълъг път, къде спрягате тая въшка Ярис. Не казвам, че е лоша кола, но няма малка кола за извън града.
MamaMy - майстор
Toйота. Другите две са едно и също. Ако вярвате, че Маздата е японска сглобка, вижте от коя страна е аспуха. Това важи за всички японски или английски автомобили ако са произведени в държавите майки. :wink:
Вадим Владимиров - специалист
А с какво не ти харесва една Skoda Fabia? Малка, икономична, лесна и евтина поддръжка. Аз поне съм доволен. Взех една на 75000 км. в момента е на 120000км. само консумативи(масло, филтри, гуми). И в момента имат една на 125000км.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Избор на кола - мазда, тойота, форд?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: