Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
SongBird - специалист
Днес видях такова зидане. Знам, че не е правилно, но не съм сигурен колко е неправилно. Примерно по скалата "абе кво му има" до "смотаняци, събаряйте и почвайте отначало" колко грешно е така да се зида? Питам, защото ми предлагат апартамент от този строител, а нещо като гледам отвън нещата...

Изображение
Pooh - майстор
SongBird написа:
Днес видях такова зидане. Знам, че не е правилно, но не съм сигурен колко е неправилно. Примерно по скалата "абе кво му има" до "смотаняци, събаряйте и почвайте отначало" колко грешно е така да се зида? Питам, защото ми предлагат апартамент от този строител, а нещо като гледам отвън нещата...

Изображение
Прескачаш в графата "Да ги утрепеш им е малко!"
Противоречи на всякакви норми, здрав разум и показва липса на дори минимални умения .... абе този "куриоз" граничи с престъпна небрежност. :wallbash: :stock1: :axe:
tanosliven - специалист
Аз като дам оферта и ми кажат -Много си скъп. С тази снимка ще им отговарям :-D
krasi92 - майстор
Видно е че не трябва да приемаш офертата от този строителен предприемач а въпрос на лично виждане е след като имаш името на фирмата и адреса да сезираш компетентните органи.
sstefanov - майстор
Може ли да обясните на стротелно неграмотните като мен, кои са основните проблеми?
Никога не е късно за малко ограмотяване.
fbr - майстор
Зидането на тухлите трябва да става като се "плетат" т.е. връзката между две тухли в един ред, не трябва да е под или над връзката между други две от друг ред. Ама то това май е правено само за снимка, щото гледам вътрешните стени са нормални.
SongBird - специалист
fbr написа:
Зидането на тухлите трябва да става като се "плетат" т.е. връзката между две тухли в един ред, не трябва да е под или над връзката между други две от друг ред. Ама то това май е правено само за снимка, щото гледам вътрешните стени са нормални.
Сградата има две фасади. И двете са така в момента. Странно как на никой не му е светнала лампичка...
EDI - майстор
Абе тя е светнала, ама така се реди по-бързо и по-евтино - няма да дозиждат с единички или да цепят блокчета.Вероятно затова си продължават така.
nikolson - майстор
Няма да се учудя, ако са работили различни фирми и фасадата да е изпълнявана от "работниците" на снимката. :mrgreen:

Тема "Това колко голямо безобразие е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: