Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pif4o - специалист
Приятели, трябва да си купя няква малка туристическа бутилка че тъщата си взе неината, но в тая материя хич ме няма, гледам има турски български на Колос, ама гугъл рече че преди няколко години са изтеглили сумати газови бутилки от пазарната мрежа щото не били минали технически тестове за изправност, и това малко ме отказа да избера Българското :) Турско неща щом се отнася до газ, и то какво остана :) Ако имате предложения..... искам да е малка 3,5кг, макс 4кг, ползва се много рядко но си трябва. Ако има нещо на което да обръщам внимание по нея като вентили и предпазни клапани целия съм слух :)
kuger - майстор
http://www.gasmagazin.com/%D0%B3%D0%B0% ... D-7.2.html
Тази е втората по-големина, първата е много малка.
Каквато и бутилка да вземеш, докато не я напълниш няма да разбереш има ли проблем. При купуването гледай щампата кога е изпитана и срока до следващото изпитание.
pif4o - специалист
Мерси колега, утре ще разгледам тук там по магазините да видя кво се предлага :)
lov - майстор
Я първо уточни за какво ще я ползваш. Питам щото казваш туристическа но много има дето ги ползват само в къщи по терасите да сварят някое кафе за по бързо. Тогава може да вземеш и по голяма. Прецени си консумацията и най вече мястото което ще ти заема ако пък я разнасяш примерно наистина на вънка.
Гледам в посочения линк има и чешки не те съветвам защото присъединяването им е по друго. Малко проблемно с уредите които могат да се закачват към тях. Не че няма и такива на пазара но са си повече рядкост.
kuger - майстор
Чешките са с гаден съчмен клапан /имам и такава, за жалост/, стои захвърлена някъде.
Сега ползвам 15 литрова, българска, зареждам на 80%, 12 литра, изкарва ми доволно много време.
lov - майстор
Имах 2 такива и ги захвърлих по същата причина. Писна ми да ги разглабям и да сменям гумичката. А и на вторични набарах едни едни полски в почти безупречно състояние. Смъкнали им бяха крановете щот нали бронзови. Направих си им водна проба и сложих нови кранчета. Та сега имам 8 или 9 бутилки вече не помня колко са с най различен литраж.
pif4o - специалист
lov написа:
Я първо уточни за какво ще я ползваш. Питам щото казваш туристическа но много има дето ги ползват само в къщи по терасите да сварят някое кафе за по бързо. Тогава може да вземеш и по голяма. Прецени си консумацията и най вече мястото което ще ти заема ако пък я разнасяш примерно наистина на вънка.
Гледам в посочения линк има и чешки не те съветвам защото присъединяването им е по друго. Малко проблемно с уредите които могат да се закачват към тях. Не че няма и такива на пазара но са си повече рядкост.
Общо взето я ползваме за зор заман :) Долу на двора имаме шатра и скара но по някога е нужна и бутилка за тиганче, като ходим на някоя поляна пак я мъкна с мене, на село на къщата също я носим щото сме свикнали на гази не ми се чакат 20 годишни ел котлони да загряват половин час. В къщи също съм на газ но си имаме голяма бутилка, ако се случи да свърши по време на някое готвене го довършваме на малката бутилка че с ел котлоните е малко сложно :) Та общо взето за това. Мога да кажа че с едно зареждане на такава малка бутилка (имахме ама тъщата си я взе) сме изкаравали цяла година че и повече, за това не ми е нужна голяма по добре да е по компактна :)
По вашите думи да разбирам ли че чешките са кофти но полските са като нашия стандарт и нямат такива проблеми като чешките ? Аз последно маи ще си купя Българска но ако ме убедите за полска може да дам някои лев повече ако си струва де :)
kuger - майстор
Вземай българска, за тях има повече приспособления /горелка, лампа/
lov - майстор
Е ми те първо поляците почнаха да мъкнат такива бутилки у нас. И беше голямо дебнене по къмпинзите да се спазари кога си тръгват да ти я продадат. И чак после почнаха нашенско производство по същия модел. Та освен че технически са по грамотно издържани се наложиха и по тази причина. Та взимай си една българска и не му мисли много.
pif4o - специалист
Благодарско момчета, нека да е Българска :)

Тема "Каква туристическа газова бутилка да си купя ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: