• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
eurogas - специалист
Здравейте момчета, дайте ми идеи как да обезшумя бетонната плоча над моя етаж, става дума за нова къща, и на етажа над мен ще живее дъщерята, сега го довършвам, и ми се иска да направя добра шумоизолация, пода ще бъде завършен с ламинат, какво бихте сложили между плочата и ламината, така че да не се чува тропането ? :)
tanosliven - специалист
Зависи каво искаш да постигнеш.За ламината си има изолация на рола 3 и 5 мм и панели100х0.50см .
В момента правя шумоизолаця на един апартамент и използвам над гипсокартона каменна вата и на места Naturtherm WO20.80 но цената е доста сериозна
eurogas - специалист
Искам максимално обезшумяване на пода, аз ще живея на долния етаж, и ми се иска да не чувам тропане, разбира се съм готов да инвестирам в това си спокойствие, с тази подложка от 5 мм. под ламината, дали ще е достатъчно, и има ли начин да я сложа на два ката, и да стане 10 мм. ? :)
tanosliven - специалист
Има значение и какъв е ламината .Аз бих сложил панелите 6 мм.
Iliev Labs - специалист
Ако го има като вариант, изолираи тавана от долу.
Chefo77 - майстор
От всички подложки, тези от естествени материали (кокосови влакна) са най-ефективни. Кронотерм имаха такива.
eurogas - специалист
Моя таван вече съм го изолирал с 3 см. Фибран, не знам колко ще е ефективно, но и на мен това ми дойде като идея, и я реализирах веднага.

Ще сложа по-дебел ламинат от 6 мм., това е лесно за изпълнение.

Намерих Кронотерм, дебелината му е 5 мм, мога ли да наредя кронотерма на два ката, за по-добра шумоизолация, имам достатъчно запас от ниво, мога да наредя повечко, стига паркета да понася толкова дебела подложка ?

Някакви други идеи, някой да е правил нещо подобно ? :)
Pooh - майстор
eurogas написа:
Моя таван вече съм го изолирал с 3 см. Фибран, не знам колко ще е ефективно, но и на мен това ми дойде като идея, и я реализирах веднага.
Ами никак не е ефективно. Нито топло-, нито звукоизолация - за първото е малко, за второто - крайно неподходящо.
Най-добрата изолация за ударен шум е - да се направи плаващ под, но ценово няма да ви хареса, а и нивото се вдига с поне 4-5см.
eurogas - специалист
Разгледах какво представлява плаващия под, http://www.izolacii.eu/php/statiq.html?id=517.

Това наистина е най-доброто решение, за съжаление отдолу под плочата нямам нужната височина която да жертвам.

От горната страна имам една калпава замазка от пенобетон, която се е напукала, и без това се чудя какво да я правя, ако я изхвърля, ще имам достатъчно височина, и ще мога да реализирам плаващия под, ще стане наистина отлична шумоизолация, и най-вероятно ще се спра на него.

Като "Б" вариант, дали е възможно да се поставя твърда каменна вата с дебелина 30-40 мм., под ламината, тя е доста твърда, но дали няма да имам проблем с ламината, някой правил ли е такива щуротии ? :)
tanosliven - специалист
Поне 50мм/100кг каменна вата и над 10 мм ламинат и не много тежки мебели след това.
  • 1
  • 2

Тема "Обезшумяване под ламинат, дайте идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: