Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kuuuuuul - майстор
С какво да почистя полепената по дограмата монтажна пяна и другите всевъзможни замърсявания?
:prost:
svetliopi44 - Чирак...
Имаше подобна тема ... мисля че колегата реши проблема със спрей WD-40 :? пръскаш изчакваш малко и търкаш с мек парцал...

Аз се сещам и за спирачна течност ама малко е опасно ...трябва да се действа внимателно ... :?
Takezo Sensey - модератор
svetliopi44 написа:
Имаше подобна тема ... мисля че колегата реши проблема със спрей WD-40 :? пръскаш изчакваш малко и търкаш с мек парцал...
Светъл, с WD-40 се отстраняват лепенките :wink: .
С пяната няма да се справи.
kuuuuuul - майстор
Механично вече пробвах,но се драска.Има нещо дето се почистват пистолетите за пяната ,ама то май действа само на прясна пяна в този случай и кореселина е добър,но не знам как ще се отрази на дограмата
svetliopi44 - Чирак...
Е точно с корселин недей ... трябва да е нещо мазно ... според мен де
Пробвай със спирачна течност ... аз с нея си почиствах колите като ги докарам(само силно замърсените детайли де) действаше учудващо добре ...
Takezo Sensey - модератор
kuuuuuul написа:
Механично вече пробвах,но се драска.Има нещо дето се почистват пистолетите за пяната ,ама то май действа само на прясна пяна в този случай и кореселина е добър,но не знам как ще се отрази на дограмата
Механично, нормано да се драска. Леко с макетно ножче до колкото може, следва по-груб вълнен парцал и яко търкане.
Ацетон е нещото което почиства НЕзасъхнала пяна.Кореселин, откъсай парче пяна и накисни да видиш какво ще стане, недей директнно на прозореца.Я да попитам къде са лепенките :roll: и защо са махнати.
kolaborator - специалист
пробваѝ с разтвор на ацетон,предварително експериментираѝ на някакво друго парче за да уцелиш разтвора!
kuuuuuul - майстор
Дограмата е втора употреба и за това няма лепенки а на места има и мрасотия наслоена с времето,голямо търкане ще падне.
velsi - Почетен майстор
Механично с дървена шпакла. Одялкваш си една летвичка и с нея. После с вълнен парцал, както каза Такезо можеш да си поиграеш още.

Тема "Почистване на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: