Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Марго
Ситуация: Пода е мозайка - стара и място, върху което е имало паркет /сега е плоча с асфалт и по ниско ниво/. Следва замазка за изравняване на нивата. Преди това грундиране с Терафлекс на асфалта и мозайката. Ще лепят теракота с Церазит. Тъй като прочетох, че се лепи направо с Терафлекс върху такива повърности и може да се грундира с нещо друго /грунд не разбрах какъв точно, но розов на цвят/, притесняваме да не се отлепят плочките.
Моля за извинение ако съм написала нещо глупаво, но не разбирам от такива неща. :cry: Ще съм благодарна на всеки дал мнение.
EDI - майстор
Марго, това нещо в жилище ли е и от къде се взе този асфалт вътре?Нещо ме съмнява, върху асфалта да могат да се залепят здраво плочки, защото най-вероятно асфалта е на битумна основа и не знам дали ще стане здрава спойка между лепилото и основата.Иначе ЦЕРЕЗИТ са хубави лепила за теракот, но има няколко вида - тънкослойни, дебелослойни, за сухи помещения, за мокри помещения и т.н., като се почне от СМ9, та нагоре.Гледай майсторите да подберат подходящото лепило.Я кажи, как стана грундирането с ТЕРАФЛЕКС?Като замазка с гъсто лепило или като шприц с рядко лепило и държи ли за асфалта?
Марго
Асфалта е остатък от лепен преди паркет и колкото да стържеш има остатъци. За да се премахне напълно трябва да изкъртя от бетонната плоча. Грундирането не знам как става. Като го направят ще кажа.
EDI - майстор
Сега разбрах. :idea: Това, което е останало е битум, с който е лепен паркета.Трябва да бъде премахнат при всички положения.Върху него няма да можеш да направиш свястна замазка или да залепиш плочки.И да захване лепилото или замазката, ще е временно и на част от площта основата, като след време ще се надигне, където е битума и ще хлопа.Кажи им да го махнат.Да вземат перфоратор и с длетото да разбият повърхностно.На мозайката и трябват само канали с флекс или перфоратор и се лепи направо отгоре.Не ти трябва :?: "грундиране" за лепене на плочките.Попитах за грунда, защото ми стана интересно какво са направили и защо. :roll:
Марго
EDI, стана. С чук и длето изкъртих "асфалта" до плочата. Тук там останаха петънца малки. Намазаха го с терафлекс /гъст като паста/ и отгоре изравнителна замазка /цимент и пясък/. Залепиха плочките с терезит и поне на вид е хубаво.
Благодаря ти за съветите и вниманието!
EDI - майстор
Да, дай да го видим, как е станало. :-D
мне ясно почти все по данной теме

Тема "Теракот - моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: