Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Linux-Code - специалист
Всяко лято фаянсовите плочки по стените на банята се трупат с плесен, по обясними причини ( по често къпане заради горещините ) и бих искал да ми препоръчате практично средство за почистване, понеже всеки път чистя плесента с Bingo но ми казаха че не е хубаво да се търка с абразивни частици по фаянса и фугите, освен това имало по сигурни продукти които са на течна основа, и не изискват хамалогия с много триене, а само се напръскват плочките и после с едно движение с гъбата се събарят. Нека който има опит да каже.
lyubohar - майстор
Ние ползваме Саво,Ганг,белина.Пръскаш и оставяш за половин- един час.
След това се четка с твърда четка.
Това жена ми го прави много пъти в годината.
Освен това вентилатора работи от 7 до 23 часа.
И самия него го почиствам 2-3 пъти в годината.
Трябва да има приток на въздух-някъде отворен прозорец.
miroki - майстор
При нас само Саво. Пръска се и не го бърша дори.
До 10 минути банята става бяла. Ако не, значи се пръска пак. При упорити фуги до три пъти през 10 минути и готово. Само пръскане. И нещо на носа за дишане през него, че препарата е силен. Правя го пролет и есен по веднъж. Поради тази причина, плочките никога не са търкани след фугирането.
alsted - майстор
Виж дали не може да се направи нещо по вентилацията ... да се увеличи циркулацията на въздуха (най-добре по естествен път).
Linux-Code - специалист
Мерси за съветите - ще ползвам Саво от сега нататък. За вентилацията - монтирал съм на отдушника вентилаторче което се задвижва от течението по инерция, и дори след къпане задължително оставам вратата на банята леко отворена да има течение, и виждам че вентилаторчето се върти. Мисълта ми е че оставям да има въздушен поток! Някои казват че по добре било да се постави електрически вентилатор на отдушника, а други казват че нямало кой знае каква разлика.
hett - напреднал
Linux-Code написа:
... За вентилацията - монтирал съм на отдушника вентилаторче което се задвижва от течението по инерция, ...
То всъщност така си намалил дебита на вентилацията.
lyubohar - майстор
Точно така.
Измишльотина за прибиране на пари.
Само електрически вентилатор.
Някои имат вътре мрежичка (против гадини),която за месец-два се запушва и трябва да се почиства.
lov - майстор
Значида дам и аз един+ за Саво-то. Имах едни мухали в една кухничка заради простотии на възрастен човек. Тенджерата с боба на газовия котлон и аспиратора не се пуска щото харчи ток. :razz: И в следствие на това мухала е неизбежен. Пробвах дори с разредена белина има ефект но нр успях да изчистя. И се прежалих за Савото. След първото напръскване останаха петънца та повторих а и някъде потретих. Но всичко изчезна дори не се наложи и да търкам.
Нека не се счита за реклама но препарата се оказа че е хубав и си заслужава цената
teon - специалист
...в банята може да третираш и с неразреден Доместос...

Тема "Почистване на плесен по фаянса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: