• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
vlax - майстор
Какво Ви е мнението за тези очила,някой носил ли е такива очила и има ли ефект?
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4346260
Изображение
sspoko - специалист
Аз имам такива честно казано не видях някои от описаните в рекламата ефекти, иначе за шоу стават. Това е само мое мнение в интерес на истината не ги използвах доста дълго време.
jordanvass - майстор
Питах офталмолог от доста високо ниво за тях. Беше категоричен, че е пълна заблуда на клиента. Никаква полза.
vlax - майстор
jordanvass написа:
Питах офталмолог от доста високо ниво за тях. Беше категоричен, че е пълна заблуда на клиента. Никаква полза.
За полза както и да е ,въпроса е да не навредят след време на зрението.
jordanvass - майстор
Е то като няма полза, какъв е смисълът да си харчиш парите и да се наказваш с тая мрежа?
vlax - майстор
jordanvass написа:
Е то като няма полза, какъв е смисълът да си харчиш парите и да се наказваш с тая мрежа?
За полза казвам както и да е,защото не може да се каже,че ще има подобрение при всички хора,според мен.При някои повече,при други по-малко,при трети никакво.
Важно е да няма отрицателни последствия след време.
Lisko - майстор
Купих си такива от любопитство за около 2 долара, но почти за нищо не ги ползвам.
предимства:
-Като секи човек на години и аз вече имам проблем да фокусирам на близо. С очилата проблема се решава. Това не е психо- ефект а реален оптичен ефект в резултат на малките отверстия.
-Убеден съм, че няма как да те увредят.

недостатъци
- леко изнервящо е да ги носиш (може би въпрос на тренинг)
- трудно е да виждаш добре обекта и с двете очи. Сиреч - въртейки главата може да натаманиш да минава светлина през дупчица за едното, но пък тогава пред другото се е паднала "преграда"
- пише че пречат на периферното зрение и е логично да е така, но не съм тествал защото за мен имат смисъл само за близки неща

- Ако хептен нямаш други и ще хвърчат не много малки частици, би могло да се ползват и за предпазни очила, (по-добре от нищо) но като цяло не го препоръчвам, най вече заради ефекта с периферното.
nikolovvd - майстор
С други думи - има ефект при хора с дефект. :lol:
Lisko - майстор
Не само. При хора без дефект също има ефект, но не го споменах, щото би трябвало да е очевиден.
- Ако ги сложиш в твърде ярък ден, ще видиш че ти става по-приятно на очите защото намалят, колко...колко... може би спират 2/3 и пускат 1/3 от светлината.
naB4o - специалист
А пък аз съм оптик, и мога да ви кажа следното. Ако свиете юмрук и гледате през него ще имате почти същият ефект. По-ясен образ, но малка площ. След 38-40 при всеки започва т.нар. пресбиопия, която се "лекува" (най-точно коригира) с очила за близо. Всеки сам си решава как да си се мъчи - очила на дупки, конфекции от магазин за левче, или да си удължава ръцете. Подобрение няма как да се очаква нито от тези очила, нито от тренировките на Норбеков. Специално за вторите мога да дам доста примери, като този е само един, но колоритен:

-Аз си тренирам очите, и няма да ми трябват очила за близо скоро. Сега съм с тези от преди 7 години +1.25 дпт.
-Добре, нека прочетем този тест за близо, кажете ми цифрите в този ред (Визус 0.9 - острота 90%)
След изпъване ръцете на макс, свиване на очите и налучкване, клиентката успя да познае 2-3 цифри от ред 0.3 (30% - т.е. ЕДРИ цифри)
-Видяхте ли, добре си чета!!! Тренировките наистина помагат!!! (само дето не ме нарече мошенник)
Дадох й едни готови очила +2.25 и я помолих да прочете пак теста. Жената се озадачи колко добре се вижда всичко.... И каза че не може да е истина, ТЯ ТРЕНИРА! Нацупи се и си замина... Разбих и мечтата за вечна младост...

Лека вечер, а по въпроси с очила - не се притеснявайте да питате. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Очила на дупки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: