Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kdobrev - специалист
Здравейте,

Купих салама и пистолета, отрязах слама от едната страна и уплътних каквото трябваше. Сега въпросите са ми:

Колко време може да седи салама в пистолета, като съм завързал отвора на пистолета с плик, преди да засъхне?
Как като отворя пистолета да го изчистя от това лепкаво нещо и мога ли да запазя остатъка от PU салама?

Благодаря предварително.
nikolovvd - майстор
Аз не го завивам, а му навивам един вин за дърво 20-30 мм дълъг. Така изкарва седмица две.
Ако го оставя за по-дълго време имам още няколко накрайника. Слагам нов и си върша работата. Запушения накрайник оставям да изсъхне хубаво, защото засъхването е в 1/3 от върха, а останалата част не. Сред изсъхването можеш с тел или по-дълга отвертка да го избуташ. Така си имаш още един накрайник! :-D
kozl - майстор
Николов и аз така правя. Махам наличния накрайник и слагам нов. След като поседи няколко седмици предишния накрайник и полиуретано набере здравина, го изърпвам с клещи. Така накрайника е готов за следваща употреба, а полиуретана с неговата форма ползвам за тапи. Така салам с полиуретан ми е седял няколко месеца, но полиуретана се беше сгъстил и трудно излизаше през човката.
Обаче полиуретана в металните туби по 330 млл веднъж ползваш ли до месец максимум и после не става за ползване.
nikolovvd - майстор
:partyman: :supz:
Понеже последния път нямаше от черния взех някакъв сив, почти два пъти по-скъп и с 1/3 по-малък. Казаха че ляпял всичко, но на мен ми трябваше да залепя ламарина за мазилка. Затворил съм го по същия начин и ще видим колко ще издържи.
За сгъстяването си прав, но обикновено изоставането на строителни материали, бои, лакове, лепила и т.н. се получава през зимните месеци и като се стопли времето се ползва за по-груби и спешни ремонти. Иначе като се почнат ремонтите всички предпочитат продукти от магазина, а изостаналите материали отиват за баластра. :)

Тема "Как се чисти PU пистолет от уплътнител тип салам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: