• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Belgarionbg - напреднал
Здравейте. Нещо търсачката така и не ми подаде смислени резултати като търсех, та се надявам да не греша като пускам тази тема.

Дядо ми, който беше стругар почина преди няколко години и оттогава все не остава време да разчистя нещата му в мазето. Та днес слезнах да търся гаечен ключ, че сменях една батерия и нямах място да ползвам от френските ключове (пак наследство от него но запазени, единия е близо 1метър.). Та се оказа, че е насъбрал доста сериозна колекция. Ето една снимка за идея:

Това е може би 1/6 от всичко. Само гаечните ключове са май над 100. А долу по рафтовете има инструменти, които даже си нямам идея за какво служат. Както се вижда им трябва сериозно почистване но аз си нямам хабер с какво да го направя. Компютърджия човек съм и адски рядко хващам нещо различно от поялник и клещи.
Та идеята ми е да почистя всичко и да си го наредя на сухо в апартамента, та когато имам нужда вместо да купувам китайски боклуци да си ги ползвам. :)

Прикачен файл

CameraZOOM-20150718225146713.jpg
egomen66 - майстор
Последна промяна от egomen66 на съб юли 18, 2015 11:25 pm, променено общо 1 път.
angelfilev - специалист
Belgarionbg написа:
Здравейте. Нещо търсачката така и не ми подаде смислени резултати като търсех, та се надявам да не греша като пускам тази тема.

Дядо ми, който беше стругар почина преди няколко години и оттогава все не остава време да разчистя нещата му в мазето. Та днес слезнах да търся гаечен ключ, че сменях една батерия и нямах място да ползвам от френските ключове (пак наследство от него но запазени, единия е близо 1метър.). Та се оказа, че е насъбрал доста сериозна колекция. Ето една снимка за идея:

Това е може би 1/6 от всичко. Само гаечните ключове са май над 100. А долу по рафтовете има инструменти, които даже си нямам идея за какво служат. Както се вижда им трябва сериозно почистване но аз си нямам хабер с какво да го направя. Компютърджия човек съм и адски рядко хващам нещо различно от поялник и клещи.
Та идеята ми е да почистя всичко и да си го наредя на сухо в апартамента, та когато имам нужда вместо да купувам китайски боклуци да си ги ползвам. :)
Като гледам снимката достатъчни са леко намаслени парцали.
shotik - майстор
Моите ключове ги почистих с песъкоструйка ,повечето които бяха черни ,станаха сиви ,и с леко намазване с масло ,придобиха хубав вид, ще потърся снимките ,за да ги покажа ,че сега не ги намирам .

Ето снимки на други неща ,а на снимката на клещите си личи разликата

http://shotik.snimka.bg/other/pyas-kost ... 852679.all
nikolson - майстор
angelfilev написа:
Като гледам снимката достатъчни са леко намаслени парцали.
+1. Инструментите на снимката са с оксидация. Свалянето и ще ги направи уязвими на ръжда.
shotik - майстор
Забравил съм да пиша ,че ги варих 15 мин в използвано масло от двигател , за сега няма ръжда по тях .
toolegittoquit - майстор
Остави ги ключовете, те са такива сиви. Не са като новите хромирани, просто са оксидирани. Аз имам такива и си ги ползвам така. Вземи си една кутия за инструменти и ги събери вътре. Не виждам какво те сърбят ръцете да ги търкаш.
todortv - майстор
+1 Ключовете изглеждат добре. Долу-горе така са изглеждали и като нови.
toolegittoquit - майстор
todortv написа:
+1 Ключовете изглеждат добре. Долу-горе така са изглеждали и като нови.
Винаги може да ги трампи с мен за 2 комплекта чисто нови лъскави Gadget :lol: Ключовете са си добре. Стига да не са разтеглени от годините от напъване, ще ни надживеят. :)
miroton - майстор
Пробваи един клююч да го измиеш с нафта и четка за зъби.
  • 1
  • 2

Тема "Почистване на гаечни ключове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: