Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
npelov - специалист
Търся си един болт за шевната машина (руска) 6.8х20 мм. До колкото знам "няма" метрична резба М7. 6.8мм са близо 1/4 инч, но не съм сигурен, че е "инчова" резба. Май руснаците да нямат нищо против М7). Знае ли някой къде в София мога да намеря такъв болт?

Прикачен файл

20150723_152746s.jpg
20150723_152746s.jpg (42.14 KиБ) Видяна 1609 пъти
EDI - майстор
М7 е руски и немски стандарт, на пазара няма да намериш ми се струва, а 1/4 е 6,35 и няма да стане.Не можеш ли да минеш на М8.
Последна промяна от EDI на чет юли 23, 2015 4:01 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
Има резба М7, друг е въпроса, че трудно ще намериш плашка за да си направиш сам болта. Аз 1 месец чаках от Германия внос на плашка и метчик М15х1. Цената бе трицифрена сума :shock:

Късмет ще е да намериш такъв болт някаде. Може да ти го направи всеки добър стругар само занеси старият болт за мостра за да може с резбомер да види колко е стъпката.
Успехи!
EDI - майстор
Сега се сетих, че в автомобилостроенето ползвам М7, провери из магазините за авточасти.
npelov - специалист
Ей тук намерих:
http://www.euroboltbg.com/index.php?o=p ... group_id=3

Ще трябва само да го поокастря малко. На място ще питам дали нямат имбусен. Мерси за информацията. Дано да стане. Ще искам гайка и ще пробвам да я завия на оригиналния.
npelov - специалист
Взех от магазина на Сливница/Раковски. Нямаха имбусен. Резнах го малко с мини-шлайфа и стана (няма място за глух ключ).

Тема "Болт около 7мм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: