• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Vladimir GG - напреднал
Този бетонен парапет като цяло ми харесва много, обаче има големи недостатъци :
-- нисък е прекалено;
-- 45 години е съсипван от атмосферните условия;
-- основата му е твърде широка.
Искам да го махна и да сложа нов метален - по-висок, издут навън, с полица с парапетче и тя, и т.н.

Не знам с какво да го отрежа, може би с флекс.

Не знам как да обезопася ремонта, така че да не падне камъче от балкона, както и инструменти, хора и каквото и да било.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
iliya_i - майстор
А от общината разрешиха ли промяната на фасадата?
VLADO66 - майстор
Прорязваш с флекса и диск за неметал от двете страни към стената да го освободиш.После го прорязваш на няколко места примерно през метър.След това режеш колонките отвън навътре като оставиш парче от тръбите от вътрешната страна,така че да го наклониш и отчупиш към терасата.
Vladimir GG - напреднал
Благодаря :yawinkle:

След като махна парапета, ще мога ли да отстраня стеничката под него ? По аналогичен начин. Напълно или до линията. Тя е бетонна също. Мерси !

Изображение
lecki - специалист
Само го облепи с хубав гранитогрес, ако е нисък една тръба (или цветарник) отгоре на 10-15см
неръждавейка или ковано желязо каквото ти е на сърце.
VLADO66 - майстор
Стеничката не те съветвам да махаш.
Vladimir GG - напреднал
Владо, благодаря за съвета.
Правилно ли съм разбрал - това упражнение силно не се препоръчва за лаици дето научават от форума думата флекс, и не е невъзможно за хора с професионален опит и подходящи инструменти ?
bulhomes2 - майстор
Не е невъзможно да се махне, но хич няма да е лесно. Пред вид факта, че си на намкойси етаж и не трябва нищо да пада долу. А и защо си се засилил да го правиш? По-здраво от това няма да го направиш. И колкото и красиво да го направиш ще загрозиш фасадата, щото няма да е като другите. Че може и глоба да ти лепнат.
Vladimir GG - напреднал
Защото е доста тесен този балкон, търся начин да го разширя с 30см - ще стане обитаем - маса и т.н.
Ако си взема по 10-15 см от стените от двете му страни, ще стане баш тамън.
Фасадата няма как да стане по-грозна - не е ремонтирана 45 години, всеки си е направил различен балкона.
Не искам и камъче да падне надолу - това е точно така.
egomen66 - майстор
Този бетонен парапет , от вътре е армиран. Ако все пак решиш да го правиш , си извикай помощник който е работил , с металорежещи инструменти , и комбинирайте дисковете , за метал и неметал , както ти е обяснил VLADO66. Успех..... :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Как да сменя парапета на балкона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: