Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pipilica - майстор
Трябва да пробия десетки дупки в 3мм стъкло но проблема е че ми трябва бургия 1.5 макс 2 мм а в нета откривам само от 4 нагоре.
Някой да е запознат по въпроса, не ми се купува от чужбина.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Може би, ако търсиш свредло, а не бургия.... веднага намерих на дремел за 3,2 отвор
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
3,2>2 ... не съм му търсила, просто написах в гугъл "свредло" и това първо скочи, може на втора
страница да има и 2мм.
Човекът се оплака, че като търси "бургия", най-малката е 4мм. Имаме напредък
pipilica - майстор
Ми голяма файда няма и на бургия и на свредло все тая, явно ще е нещо много специално туй животно дето прай дупка 2мм в стъкло.
tarlyo - специалист
машина за водно-абразивно рязане.
lov - майстор
Колко дупки и в колко дебел джам има да пробиваш щото има алтернатива. Иначе има едни зъболекарски диамантени борчета но струват пара защото вървят май комплекти. На времето позната ми подари част от такъв комплект защото някои от тях не се ползвали.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
lov написа:
Колко дупки и в колко дебел джам има да пробиваш щото има алтернатива. Иначе има едни зъболекарски диамантени борчета но струват пара защото вървят май комплекти. На времето позната ми подари част от такъв комплект защото някои от тях не се ползвали.
десетки дупки в 3мм стъкло
lov - майстор
По точно 50- 100- 200. Щото другия вариант е колонна бормашина парче меден проводник и абразивен прах. Правиш си една ваничка около дупката с пластелин насипваш прахоляка и малко машинно масло и натискаш и после повдигаш и така по лекичко докато стане. Така абразива се набива в медта и инструмента се оформя сам в процеса на работата. Не трябват големи обороти и е пипкаво докато му хванеш чалъма. Всъщност преди да стигне до края се почва от другата страна за да не се спука или отлющи. По лесно се пробиват големи отвори с идеална форма като се ползва медна тръба.

И много интересно един пита за свредло друг ми отговаря за брой дупки.

А бе Вие да не сте заформили някоя кооперация :lol:

Тема "Въпрос за свредло за стъкло." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: