Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
emosms - специалист
Здравейте,
Има теми за пералня в банята, от които не си изградих категорично мнение.
Не намерих някой да е споделил относно сушилня машина в баня.
Въпроса е от гледна точка на дълготрайност на уреда.
По проста логика се очаква че не е добра идея да е там...

Сушилня няма и не знам кога ще има, но ме гложди мисълта дали може просто да я сложа в банята и да не се мъча да измисля къде другаде би могла да стои. Евентуално върху пералнята в друго помещение, но изяжда място на един шкаф.

А банята е голяма - 2.50 на 2.40. Т.е. сушилнята може да стои на 1.8 метра от душа, душ кабина няма.
Може да има някаква преградка, слушалката да не пръска в посока машинката, вентилатор за аспирация 120 м3 да се сложи (май са най мощните).
Ще и се съкрати ли живеца на машината в банята?
naB4o - специалист
Моята сушилня е извън банята. Не би трябвало да има проблем ако има съответното IP, обаче консултантите по магазините не са изобщо запознати с характеристиките на уредите, които продават. Не вярвам обаче да има сушилня която е за толкова влажно помещение. Може да се постави върху пералнята посредством специални (или побългарени) поставки. Другото, което ще ти препоръчам да гледаш при покупката са децибелите на машината. Моята като я купувах, нищо не гледах, и накрая - шуми доста. На баджанака, хем му е 2ра ръка, шуми 2-3 пъти по-малко.
emosms - специалист
Да, писах на вносители на известна марка относно IP класа на един модел сушилня.
Ще се изненадам ако изобщо отговорят и не знам защо не намирам в интернет спецификации на съответния уред.
За модела излизат само резултати на български.
Може би е нещо което е само за БГ пазара/ третия свят, и няма документация?? :D

Иначе, опитвам се да оползотворя пространството в банята, там и шкаф не мога да сложа....
Нищо не мога да държа там и тр. да тъпча неща из другите помещения :(.

p.s. Въпросната сушилня е на gorenje - с термопомпа, но мернах в един сайт за техника втора употреба някакво AEG, пак с термопомпа и почти на половин цена ;)

Тема "сушилня в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: