• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
gogyto - специалист
Имам проблем с покрива на вилата, който е покрит с цигли тип "лястовичка" старо производство ето такива
Изображение

Въпроса ми е има ли модел от сега произвежданите цигли който да са взаимозаменяеми с тоя модел, тъй като става на въпрос за подмяна на 4-5 бройки за сега..или трябва да си търся такива на старо от някъде?
rositodor - специалист
Мисля че ще е по-лесно да си намериш стари(щом ти трябват 4-5).Отиваш при някой комшия и питаш(може и да почерпиш)...... :partyman:
gogyto - специалист
Точно тези марсилки ги гледах в Стедия, но ми казаха че били по къси или нещо от сорта, с една дума не ставали. :sad:
Тази година 4-5, догодина още толкова, не е удобно всеки път да търся, предпочитам да намеря заместител и когато се наложи да купувам и да подменям.
VLADO66 - майстор
Търси си стари както каза колегата.И моята вила е с такива и съм си взел 30-40 броя от един покрив който го разпокриха.
hidrazin - майстор
+1 Намери си стари керемиди от някоя сграда която ще събарят и си вземи 20-30-50.
Колкото място можеш да намериш за съхранение. И моята къща е с такива.
Преди 16-тина години си взех около 50 такива от една съборена къща.
Останали са ми още 20-тина.
:partyman:
gogyto - специалист
Явно нямам други опции, ще търся тогава от тоя модел на старо, няма как..
lov - майстор
Другия вариант е намираш пак някакви от тоя тип приблизително еднакви но сменяш тотално най малкия и най удобния скат от постройката. Е малко въртеливо щото може да се наложи да презаковеш шипките на ново. Така тези които са ти отпаднали ти остават за резерва. Е и от другите ще ти се наложи да си вземеш 10-15 повечко.
По нашия край е имало няколко фабрики за цигли но по лошото е че са си сменяли и моделите и е голямо главоболие да се опитваш да ги редиш. Гледаш ги почти еднакви ама не са.
gogyto - специалист
Най вероятно така и ще стане, частично ще ги подменя по редове аз, няма друг вариант според мен.
lov - майстор
Те и на редове няма да вървят. Освен по ширина и дължина както и каналите от страни имат и разлики в размера на чоповете дето влизат един в друг.
Далеко си ми иначе бих ти подарил малко цигли само да ме оттървеш от тях. Утре ако спре да вали ще смъкна към 2 500 от един покрив. :-D
  • 1
  • 2

Тема "Взаимозаменяемост на цигла тип...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: