• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Neno Er - специалист
След закупуване се налага да транспортирам хладилник. Не мога да го возя прав в колата-Пунто и трябва да е легнал. На коя страна да бъде поставен хоризонтално :?: Чувал съм, че зависи от местото и разположението на компресора.
Andri01 - майстор
На горе с краката/ като жена / :). А иначе - аз го превозих в комбито върху компресора/ е,подложих съответно 2 гредички,да легне на тях/,това по съвет на един техник. после-20 на часа изправен,пуск и...за 2ч. ракията беше готова!
hidrazin - майстор
Да легне на страната на която е компресора - демек компресора да е максимално ниско.
:partyman:
novgradski - специалист
Преди време като ми се наложи да местя стария хладилник (Мраз 270) ме посъветваха: "тръбичката на изпарителя влизаща в компресора -да е "нагоре" ...а те и 2-те които влизаха в компресора бяха една до друга и ги оставих "нагоре"...третата (затапената) "не се гледа".Включване -след 24ч. Така и направих.Не съм имал проблеми.
lov - майстор
Гледаш от коя страна излизат тръбичките на компресора и го гъташ на страната на която те да останат отгоре. Номера е в тях да не навлезе масло щото после бая време трябва да изчакаш докато се оттече. В тая процедура няма нищо страшно и опасно важното е да почакаш малко за да се отцеди от двигателя защото после при старта ще му е трудно да развърти. А ако навлезе в компресорната част докато не го прекара през целята част на кондензор капилярка и изпарителя ще му е много голям зор и ще сработи вероятно защитата на компресора по ток. Както ти е писал и колегата затапената от която се прави пълненето не те интересува.
marian1 - майстор
На кашона, ако е нов хладилника, има посочено на коя страна може ....
ArturDent - Почти Безобиден
marian1 написа:
На кашона, ако е нов хладилника, има посочено на коя страна може ....
На кашоните за хладилници има само една посока - прав.
chapara - майстор
Eeeeeeee, дай на някой 10 кинта да го превози с бус :cool:Все едно че хладилника е бил с 10 кинта по скъп. Купуваш ново и се чудиш как да го прее.еш :shock:
Георги Иванов(алцек) - специалист
Магазина от който го купуваш би трябвало да разполага със транспорт,не го купуваш от махленската лавка или от бакалията все пак ?
lov - майстор
chapara написа:
Eeeeeeee, дай на някой 10 кинта да го превози с бус :cool:Все едно че хладилника е бил с 10 кинта по скъп. Купуваш ново и се чудиш как да го прее.еш :shock:
Ти ако пък видиш точно големите вериги как си возят стоката сигурно няма да си купиш нищо от там.

Няма какво да му се повреди ако ще и с главата на долу да го превозваш. Единствено трябва да се изчака маслото да се стече на дъното за да няма затруднен пуск.
  • 1
  • 2

Тема "Транспорт на хладилник." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: