Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
fox_vt - майстор
Здравейте и весели празници :wink: Имам един откровенно глупав въпрос-литиевите батерии тип "копче" от серията CR **** ги водят литиеви с номинално напрежение 3V.Тук ми е чуденката ако са литиеви то минималното напрежение при което следва подмяна е 3 волта :? От друга страна батериите от типа LIR **** са Rechargeable или презареждаеми и номиналното напрежение при тях си е 3,6V.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
...литиевите батерии тип "копче" от серията CR **** ги водят литиеви с номинално напрежение 3V.Тук ми е чуденката ако са литиеви то минималното напрежение при което следва подмяна е ....
... е 2 волта.
:partyman:
fox_vt - майстор
Хм 2 волта казваш :? Значи на биоса на компа като е 2,9 волта не е за смяна,или на дистанционното на колата 3 волта също :) Ами мерси няма да я сменям тогава явно лоша връзка нейде.
MamaMy - майстор
Смяната на батерията на всяко устройство е индивидуално и зависи от долния праг на напрежението на сработване на самото устройство. При компютрите най-често това се проявява в смяна на датата или загуба на периферни устройства в биоса. Не вижда хардове, DVD или друга периферия.
При дистанционните е малко по комплексен въпроса. Там има съвсем краткотрайно пиково натоварване в момента на излъчване. Може батерията да държи и 3,5 волта, ако не поддържа достатъчно ток ефекта е пак същия. Дори тази която е изтощена в дистанционното може в компютъра да работи още години. Там консумирания ток е много малък. Поддържа само една енерго зависима памет.

Тема "Литиева батерия тип "копче"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: