• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,

Предстои ми покупка на къща на шпакловка и замазка е , първия етаж е 40кв - всекидневна + 10кв кухненски бокс, 16кв - стълбище, втория етаж - 3 спални по 17кв, баня 8кв. 2 тераси по 4кв на плоча само - нужда от доизграждане. Дали може да ме ориентирате за бюджет при довършване до ключ с настилки, боядисване, довършване на стълбите с парапети и гранитогрес и т.н.
100K за настилки, боя и плочки ? :) ето моята сметка:

ламинат хубав 5000
баня 5000
теракот 1000
кухня 4000
боядисване 2000
интериорни врати 1000
блиндирана врата 1500
3 тераси 1500
стълбище 2000
зидане проз 1000
барбекю 1000
жив плет 500
затревяване 1000
газов котел 1800
4 газови радиатори 1300
3 климатика 2500
ролетни щори 1000
caribi - специалист
Кое трябва да се доизгражда , вторият етаж или двете тераси по 4 квадрата. Въпреки че да се доизграждат тераси е голяма простотия ,ама тя си ходи по хората и не пита :?
krasi92 - майстор
Мебели- черна и бяла техника ще се купуват ли.
nikolov333 - майстор
От 40 до 100 000 в зависимост от материалите, изискванията и изпълнителите.. :drinkers:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Най ми хареса "боядисване - 2000". На пръв поглед имаш към 400 квадрата за боядисване.... кое ти е 2000?

Не ти се подигравам, ти първи почна със шегите
Pooh - майстор
matanasov написа:

ламинат хубав 5000
баня 5000 оптимистично виждане за най-скъпото помещение в една къща
теракот 1000 не коментирам, без размери, но това ще стигне за 15-20м²
кухня 4000 Само кухненското оборудване ще ги глътне ...
боядисване 2000 Това бюджет само за материали и помощни средства ли е?!
интериорни врати 1000 Колко бройки, 3-4?
блиндирана врата 1500 Предполагам, че тук ще са най-малко изненадите
3 тераси 1500 Ъъъ ... за 500лв на тераса ... предполагам, че нещо може да се направи - примерно замазката :wink:
стълбище 2000
зидане проз 1000
барбекю 1000 Тук вече се разсмях с глас
жив плет 500 Това за колко метра?
затревяване 1000 С чимове или тревна смеска и кой ще го прави, и колко м²?
газов котел 1800
4 газови радиатори 1300
3 климатика 2500 Последните 3 окончателно ме сринаха - приемам, че това са цените на котела, радиаторите и климатика, а как ще се монтират и навържат или те са WiFi?
ролетни щори 1000
Като цяло, информацията е крайно недостатъчна - ще се опитам да синтезирам, доколкото мога:
"Довършване на ..." нищо не означава - какво точно трябва да се прави?
Всички дейности, свързани със строителството имат КОЛИЧЕСТВЕНО измерение! Вие казвате "Боядисване на стая", а това означава - Полагане на латекс, върху фина шпакловка - Хм²
Нещо не забелязах графа инсталации, освен беглото споменаване на парно. Но истината е, че тока има нужда от кабели, водата и парното от тръби, а да не пропускаме и канализацията - гоУеми тръби :wink:
Понеже не го мернах сред съществуващите неща, предполагам, че барбекюто ще се изгражда тепърва - това е екстра, която никога и никъде не е струвала евтино ... дори и Направи си сам - пак бюджета е смешен
Озеленяването често е подценявано, като харч - проучете цените добре.
"Предстои ми покупка на къща на шпакловка и замазка" - върху въпросната шпакловка може ли директно да се боядисва или е само някаква основа, която трябва да се дооправя? Замазката готова ли е за настилки (равна и здрава) или и тя ще влезе в графата "Да се пооправи малко", защото "пооправянето" ВИНАГИ излиза по-скъпо от направянето. :wink:
Като заключение - снимковият материал, само ще НИ помогне да се орентираме по-добре във въпросите Ви и ще ВИ помогне, по-точно и бързо да стигнете до необходимите Ви отговори.

Поздрави и късмет с новата къща.
egomen66 - майстор
Pooh написа:
matanasov написа:

ламинат хубав 5000
баня 5000 оптимистично виждане за най-скъпото помещение в една къща
теракот 1000 не коментирам, без размери, но това ще стигне за 15-20м²
кухня 4000 Само кухненското оборудване ще ги глътне ...
боядисване 2000 Това бюджет само за материали и помощни средства ли е?!
интериорни врати 1000 Колко бройки, 3-4?
блиндирана врата 1500 Предполагам, че тук ще са най-малко изненадите
3 тераси 1500 Ъъъ ... за 500лв на тераса ... предполагам, че нещо може да се направи - примерно замазката :wink:
стълбище 2000
зидане проз 1000
барбекю 1000 Тук вече се разсмях с глас
жив плет 500 Това за колко метра?
затревяване 1000 С чимове или тревна смеска и кой ще го прави, и колко м²?
газов котел 1800
4 газови радиатори 1300
3 климатика 2500 Последните 3 окончателно ме сринаха - приемам, че това са цените на котела, радиаторите и климатика, а как ще се монтират и навържат или те са WiFi?
ролетни щори 1000
Като цяло, информацията е крайно недостатъчна - ще се опитам да синтезирам, доколкото мога:
"Довършване на ..." нищо не означава - какво точно трябва да се прави?
Всички дейности, свързани със строителството имат КОЛИЧЕСТВЕНО измерение! Вие казвате "Боядисване на стая", а това означава - Полагане на латекс, върху фина шпакловка - Хм²
Нещо не забелязах графа инсталации, освен беглото споменаване на парно. Но истината е, че тока има нужда от кабели, водата и парното от тръби, а да не пропускаме и канализацията - гоУеми тръби :wink:
Понеже не го мернах сред съществуващите неща, предполагам, че барбекюто ще се изгражда тепърва - това е екстра, която никога и никъде не е струвала евтино ... дори и Направи си сам - пак бюджета е смешен
Озеленяването често е подценявано, като харч - проучете цените добре.
"Предстои ми покупка на къща на шпакловка и замазка" - върху въпросната шпакловка може ли директно да се боядисва или е само някаква основа, която трябва да се дооправя? Замазката готова ли е за настилки (равна и здрава) или и тя ще влезе в графата "Да се пооправи малко", защото "пооправянето" ВИНАГИ излиза по-скъпо от направянето. :wink:
Като заключение - снимковият материал, само ще НИ помогне да се орентираме по-добре във въпросите Ви и ще ВИ помогне, по-точно и бързо да стигнете до необходимите Ви отговори.

Поздрави и късмет с новата къща.
Добър и сполучлив анализ... трябва да си го копирам .На пролет съм пред същото упражнение. Само , че аз няма да поправям , а продължавам по проекта си.Даже си му спестил доста неща. :partyman:
toolegittoquit - майстор
Истината е, че може да се намери малко по-скромна кухничка за да речем 600лв, още толкова за готварска печка, плочки и мивка.
За банята - 5000лв ми се виждат доста множко. Бойлер, смесител, плочки, душ-кабина се вместват в доста по-малко.
Интериорни врати с касите съм виждал и по 100лв, макар да не са от най-лъскавите.
1000лв за трева? Да посадиш райграс и да минеш отгоре с валяка не е голяма философия. Баща ми сам го правеше това. Затревяването най-много пари хаби за да го поливаш, не за друго.
3 климатика се вместват в 2500лв, но не от най-висок клас.
140квадрата не са кой знае колко много. Не са и малко. Скъп е таванът - дали гипсокартон, дали някой ентусиаст тръгне да го прави райбика, там пък направо не се пипа.
Истината е, че сложих плочки в банята, както и подмених моноблока и нов смесител, както и ППР тръби за доста под 5000лв. Дори и ако сложим бойлера в цената.
  • 1
  • 2

Тема "Довършителни работи къща - 140кв РЗП" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: