• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
profesionalist_wood - майстор
След време ми предстои пътуване в чужбина и ся като ми издават визата ще ми гледат межд.паспорт през кои държави съм минал за да се уверя че няма да емигрирам и ще се върна в БГ. Дали се съхраняват в базата данни кога съм минал през дадено ГКПП и дали може да се направи справка в компютъра ако някой митничар реши да провери??
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Стана ми любопитно. Митничарите ли издават визи?
Lisko - майстор
n_a написа:
Стана ми любопитно. Митничарите ли издават визи?
Хааха, митничар ако издаде нещо, то няма да е на добро.
tsenkov - специалист
Митницата няма нищо общо с визите.Справка за излизания и влизания в БГ само от гранична полиция.Но и там не е сигурно какво има.....
В някои маймунски държави издават визи на летището....но мисълта ми беше за колко време се съхраняват данните когато си преминал? 5-10-15 години? Примерно съм минал Х гкпп през 1985 година...дали е записано тогава или не? :? Но да ви кажа,че винаги съм недолюбвал дипломатите ,защото пътуват без визи,имат привилегии и са по-равни от останалите(за Виетнам съм чакал 6 месеца за виза) при положение че дрехите и колите им са държавни
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Въпросът ти е малко неясен, но да обасня, че "някой" митничар не може да провери. Това са нива на достъп. Само който има подходящото ниво на остъп и е на подходящия компютър в подходящата мрежа може да бръкне където те интересува. Това не е митничар на ГКПП, а имигрантска служба....
И реално няма нищо общо със служител Издаващ визи. По принцип, затова си пазим старите паспорти с визите, те вършат тая работа, дето си я намислил. Каква виза чакаш, може да помогнем конкретно
Просто ми трябваше за доказателство че няма да емигрирам в дадена страна. Защото една колежка която обикаля света с колело има в паспорта бая печати и визи и като беше кандидатствала за САЩ и само й погледнали паспорта и й дали за 10 години туристическа виза....Просто ще ходя в Китай,Виетнам,Аруба и САЩ(при Велси :roll: )

Но след като съм пътувал в Европа само с лична карта,как ще разберат че съм ходил в съответните европейски страни? :? Преди 2007 г ползвах само международния паспорт и имаше бая печати.Цялата дандания в темата беше за Америката
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Американска виза е голяма тема.
Туристическа или работна?
chapara - майстор
От личен опит ще ти кажа, че ако ще да си обиколил всички 257 държави в света и САЩ са 258-та, пак могат да не ти дадат виза. При интервюто има само лична преценка, а на тях каквото им трябва те си го имат :idea: Колкото по малко искаш да им се доказваш, толкова по добре за теб. Ходил съм и съм виждал как чичковци по на 65 г.(явни не емигранти) с един куфар нотариални актове се явяват , и пак не им дават виза. Така че прекръсти се и отивай на интервюто. Аз лично с покана и ръцете в джобовете минах и имам 10 годишна туристическа. Ходих и се връщах, после жена ми отиде и с два-три въпроса получи същата. Е и не сме искали да емигрираме :wink: Сега ми е изтекъл паспорта, но като вадя новия ще си запазя стария и това е , този с визата.
Изображение
:wink: :razz:
lyubohar - майстор
И аз мисля,че издаването на виза за САЩ си е по лична преценка.
Сина ми има 10 годишна-туристическа мисля,издадена когато беше на около 30г.и беше ерген.
И вчера замина за там,защото на две девойки в службата му не са им дали,а неговата е валидна още.
По интересното за мен е,че от посолството си имат начини да проверяват имотно,семейно и други неща на кандидата.
Как ли става това?!
  • 1
  • 2

Тема "Съхраняване на данни след минаване на ГКПП" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: