Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Цецо - специалист
Имам електрическа скара с незалепващо покритие , което започна да се лющи и пада.Как може да се премахне изцяло.Скарата е алуминиева и би могла да работи и без него.
marian1 - майстор
ми с нещо абразивно естествено - пясъкоструй, пясък, домакинска тел, чрез дрелка и някакъв абразив, зависи от скарата как изглежда.
Gnus - специалист
Опитай със ситна домакинска тел - метална вълна. Така и ще се полира накрая.
torbalan - Дървен философ
Изхвърли скарата. Не ти трябват нито остатъци от покритието, нито пък алуминия. Той ако беше подходящ за скара - щяха да ги правят алуминиеви, а не стоманени.

По-добре си купи една от неръждавейка - около 30 лева са по магазините.
nikolson - майстор
torbalan написа:
Изхвърли скарата.
+1. Тефлонът е химически неактивен при нормална температура, но отделя канцерогенни съединения при нагряване, мисля че беше над 260ºС.
Цецо - специалист
След като има алуминиеви тигани защо да няма и алуминиева скара.Доколкото знам в алуминиев съд може да се готви но не бива да се съхранява храна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Цецо написа:
След като има алуминиеви тигани защо да няма и алуминиева скара.Доколкото знам в алуминиев съд може да се готви но не бива да се съхранява храна.
Киселини+алуминий е кофти
И да си хапваш тефлонец е кофти
Ако махнеш всичкото незапелващо, си я ползвай скарата
fox_vt - майстор
Кофти кофти колко да е кофти :lol: Едно време тенджерите под налягане бяха алуминиеви никой не е пукнал но условието беше като сготвиш в нея прехвърляш във емайлираната щото други нямаше :-D Колкото до тефлона и да го изядеш файда няма.Дали ще изядеш найлоновата обелка на кренвирша дали парче тефлон всичко свършва на другия ден тук :toimonster: Всичкото е пластмаса.

пп скарата не е покрита с тефлон за да ВИ пази от алуминия а за да не залепва пръжолката :partyman:
toolegittoquit - майстор
torbalan написа:
По-добре си купи една от неръждавейка - около 30 лева са по магазините.
Я пак? В дълбоко заблуждение си за скарите по 30лв. Че били неръждавейка, па сигурно и дълготрайни ще кажеш, а? Да ти кажа ли как една такава скара ми е избухвала в пламъци и е щяла да ме убие, ако не бяха обезопасени контактите? НИКОГА, АМА НИКОГА!!! не си взимайте скара от 30лв с тръбичките железни. По-добре един оребрен тиган за газовият котлон.
За алумина - имам такива тигани. Готви се, никой не е умрял. Просто кофти загаря, ако не внимаваш. Иска се после едно търкане с телче... #-o
torbalan - Дървен философ
Айде па да избухват всичките... Отделно, че трябвда да има предпазител в таблото, който да падне при подобен случай.

Тема "Премахване на незалепващо покритие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: