Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ilian81 - помощник
Здравейте колеги, имам проблем с видеонаблюдението на вилата. Има хоризонтални линии, които се движат по целия екран. На снимка е малко трудно да се видят. С червен кръг съм се опитал да ги покажа.
Кабелите са стандартни от комплекта с камерите. Смених захранването на камерите, захранването на dvr-a, но уви. Смущението остана. Сложих UPT кабел с BNC balloon-и в двата края, но отново нямаше промяна.
Имате ли някакви идеи от какво може да е това?

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (39.36 KиБ) Видяна 2962 пъти

Прикачен файл

cam4.jpg
cam4.jpg (50.59 KиБ) Видяна 2966 пъти
toolegittoquit - майстор
Какви са камерите и какво захранване ползваш?
ilian81 - помощник
Две от камерите и DVR-а са като тези:
http://olx.bg/ad/videonablyudenie-4-kan ... 6065073231
А другите две са:
http://www.aliexpress.com/item/800TVL-C ... 26757.html
Захранването е стандартно с комплекта на DVR-a - 12в, 5а. Пробвах и с друго зарядно - само камерите на него или само DVR-a. Но ефектът е същия.
toolegittoquit - майстор
На всички камери ли го прави? Я пробвай да оставиш само 1, пък другите 3 откачи от DVR и от захранване.
ilian81 - помощник
Не се сетих да пробвам една по една и да видя къде ще се появи смущението. Благодаря за идеята. Ще пиша за резултата от експеримента.
sirko - специалист
Махни земното ако имаш, изолирай камерите от земя и пиши дали се е оправило.
nikolovvd - майстор
Преди години, когато на мода бяха CRT мониторите имах интересен случай в една компютърна зала.
На мониторите, които бяха до една от стените се получаваха смущения от време на време. Какви ли не врътки не правихме, но резултата бе същия. Накрая помолихме собствениците на заведението от другата страна на стената, да ни пуснат да огледаме помещението и "О, небеса!", на стената бе закрепена централата с предавателя на СОТ.

Огледай от къде ти минават кабелите и дали няма някой мощен източник на високочестотни сигнали. Може някоя микровълнова, рутер или близка клетка на GSM оператор да смущава картината.
fox_vt - майстор
Това ме подсеща навремето с първия ми компютър монитора ест е CRT втора ръка :-D пускам го и о ужас яко смущения по монитора.Кво да правя връщам го в магазина за втора ръка,ония разбрани викат избери си друг.Взимам аз друг и същата работа.Оглеждам отзад и кво да видя поради спиране на тока в съседния апартамент бяхме подали ток от един от нашите контакти и то точно от контакта на компютъра.Силовия кабел вървеше ръка за ръка поне метър със този на монитора,малко отдалечаване и всичко се оправи.Лошото е че първия монитор беше по хубав ама ме домързя пак да го връщам :)Та не изключвай като вариант и разни силови кабели по трасето колкото и малко вероятно да е.
velas - специалист
Отвсякъде може да се получава това смущение... Напълно нормално е при този клас камери, кабели и DVR. Ти се радвай, че поне работи... :)

Тема "Проблем с видеонаблюдение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: