Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
Имам няколко въпроса:

1. Към какъв тип с специалист трябва да се обърна за проектиране на съответното трасе от шахтата, която предстои да бъде монтирана до къщата, до гаража, където смятам да сложа абонатната.

В справката, която са ми дали е записано "Проект за външно захранване на АС" АС предполагам е Абонатна Станция.

2. Каква сума да си подготвя за този проект.

Приложил съм една скица, на която се виждат приблизителните размери и разположението на къщата, пътя, канала, шахтата и трасето. Подземни комуникации, които да пречат на трасето няма.
Тръбите трябва да бъдат от черна стомана с предварителна изолация за директно полагане в земята.

Прикачен файл

00000001.JPG
00000001.JPG (74.62 KиБ) Видяна 838 пъти
radius - майстор
Излиза ли ти сметката с топлофикация, аз хич не ги обичам и ми е чудно? Много ми е странно, не знаех че свързват и малки абонати.
radius написа:
Излиза ли ти сметката с топлофикация, аз хич не ги обичам и ми е чудно? Много ми е странно, не знаех че свързват и малки абонати.
Козлодуй е особен случай. АЕЦ-а продава топлината на ръба на печалбата... Всъщност и тока така го продаваме...

Цената, която обявиха за гигакалория, е на кантар с термопомпата...

Но:

1. Къща с изградено парно се продава много по-лесно от къща, която няма;
2. Абонатната смятам да я сложа в гаража, което ще рече че гаража ще е що-годе топъл;
3. Поне една зима ще си оставя термопомпата в резерв, ако видя зор с цените - минавам на ток. Казаха, че ако не консумирам - не плащам
4. И може би най-важното - очаквам цената на тока да расте нагоре... Няма логика всичко в България да е с европейски цени, а тока да е два до три пъти по-евтин...
Последна промяна от torbalan на вт апр 05, 2016 12:32 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Избери си абонатна станция, фирмите които ги доставят ще ти направят комплексна оферта за свързването.
VLADO66 написа:
Избери си абонатна станция, фирмите които ги доставят ще ти направят комплексна оферта за свързването.
Абонатната е собственост на АЕЦ-а. Изобщо не ме вълнува... Понеже продават на сравнително ниска цена, сме постигнали мълчаливо съгласие ние клиентите да поемем трасето от уличната шахта до абонатната. За всичко останало АЕЦ-а си поема грижата.

То е като при тока - до електромера всичко е на дружеството...
kuuuuuul - майстор
Не знам да ли при тебе ще е същото, но за София е следното. 1000лв проучване и след това към 20000лв свързване като част от тези пари ти се връщат в годините със сметките.(забравих колко).
kuuuuuul написа:
Не знам да ли при тебе ще е същото, но за София е следното. 1000лв проучване и след това към 20000лв свързване като част от тези пари ти се връщат в годините със сметките.(забравих колко).
Проучванията са отделно...

Тук в наше село става въпрос поне за 10 пъти по-ниски цени...

Зададох въпроса, защото се оказа, че проектанта изпълнил най-много проекти тук е в Перник.,

В този ред на мисли, ако имам познат, който върши същата услуга - предпочитам да си дам парите на познат....

Тема "Проектиране на трасе за свързване на къща към централно парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: